Computable zoekt testers voor efficiencysoftware

Vrouw onderzoek laptop grafieken

Na een korte onderbreking zijn beeldschermwerkers weer alert en stijgt hun productiviteit. Ict-leverancier ErgoDirect in Almere schreef zogeheten efficiencysoftware die dit doet zonder, aldus de leverancier, de irritatie van de gebruiker te wekken. Tien lezers van Computable kunnen het pakket gratis testen.

De efficiencysoftware CtrlWork verhoogt de concentratie van beeldschermwerkers door hen op een prettige manier regelmatig de zinnen te laten verzetten. De prestaties van de beeldschermwerker verbeteren daardoor. Korte nieuwsflitsen, tips en informatie houden de gebruiker scherp, verbeteren zijn vaardigheden en besparen hem tijd.

Het programma versterkt de kracht van een mentale onderbreking door de gevarieerde inhoud van de onderbrekingen. Beeldschermwerkers krijgen persoonlijke tips en adviezen over sneltoetsen, time management, e-mailmanagement, werkhouding, gezonde leefstijl, energieoefeningen en een gezonde werkplek.

De efficiencysoftware CtrlWork kost 99,99 euro exclusief btw voor een gebruiksrecht van drie jaar, inclusief updates, upgrades, helpdeskondersteuning en applicatietraining.

Blind typen

Een andere efficiencytool die ErgoDirect levert is de typecursus Ticken. Voor elke beeldschermwerker bespaart blind typen door minder misslagen en correcties van misslagen. Ticken is een online typevaardigheidscursus, gebaseerd op de Typereflex-methode. Deze methode betekent dat je geen saaie, onzinnige lettercombinaties typt maar direct woordjes. Dat is de meest effectieve manier om de hersenen te trainen en de vaardigheid blindtypen snel onder de knie te krijgen.

Lees meer over betere prestaties in het artikel ‘Beeldschermwerker kan uur per dag winnen

Lees de testverslagen

Computable bood in samenwerking met ErgoDirect tien lezers de gelegenheid beide softwarepakketten te testen. Lees hier de testverslagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

P.A.U.Z.E ben ik bijzonder goed in onderlegd, de rest moet ik testen.
Oja, blind typen kan ik ook.
Ik doe/deed 180 aanslagen per minuut - 2 fouten bij het examen.
Was overigens op een IBM AT toetsenbord (101) overigens.

Mooi artikel b.t.w. uiteindelijk bepaald de kwaliteit welke toetsen je raakt.

@Jurgen,

Als ik naar het niveau van je reacties kijk, dan kan ik mij werkelijk niet voorstellen dat je ooit academisch onderwijs hebt genoten (zoals je aangeeft in je profiel). Gezien jouw taalgebruik zou ik jou op minder dan VMBO-niveau inschatten.

@Redactie,

Is het een idee om in het lijstje Top 10 reagerende members de volgorde op basis van Aantal reacties met 3+ sterren te vervangen door Aantal reacties met 4+ sterren?
Hiermee aangevend dat het niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit van de reacties gaat.

Bedank Jack.
Je bent me er eentje - die nog een HELEBOEL moet leren.

@Jack, sterren systeem is/wordt afgeschaft in principe krijgt iedereen 3 sterren voor alle reacties. Wat betreft Jurgen, ik lees altijd over zijn reacties heen omdat er toch niets staat.

Bedankt, @Jurgen.

Je had in een reactie niet kernachtiger mijn twijfel over jouw vermeend academisch niveau kunnen bevestigen. Je hebt blijkbaar niet in de gaten dat je een woord in hoofdletters zet dat hoofdzakelijk in spreektaal voorkomt en door hoger opgeleiden bij voorkeur niet wordt gebruikt in serieuze opinies en reacties daarop.

Bij gebrek aan enige intellectuele bagage kies je er voor om op deze site de malloot uit te hangen. Je enige drijfveer lijkt een plaats in het rijtje van meest reagerende members te zijn waarbij je een laag waarderingscijfer graag op de koop toeneemt. Vandaar mijn voorstel aan de redactie om de criteria voor dit lijstje nu wat aan te scherpen.

@Henri,
Eerlijk gezegd kan ik mij heel goed vinden in het sterrensysteem; jammer als het afgeschaft wordt.
Inderdaad heb ik wel eens zitten ploeteren op een stukje en zijn 3 sterren – een zesje - dan wat zuur. Maar it’s all in the game. Wel irriteert mij het verschijnsel van het reageren om het reageren met schijnbaar het enige doel een positie in het welbekende lijstje te verkrijgen, dan wel op te krikken. Daar kan mijn voorstel een probaat middel tegen zijn. Bovendien ben ik wel benieuwd naar de shuffle die zal plaatsvinden.

@Jurgen
"b.t.w. uiteindelijk bepaald de kwaliteit"
5 woorden, 2 kapitale fouten, "b.t.w." staat voor belasting toegevoegde waarde - en "bepaald" moet bepaalt zijn.
Wie moet er nu nog een heleboel leren?

Overigens blijft typen als je met meerdere talen werkt, die een verschillende toesenbord-indeling hebben, een ramp, daar helpt geen cursus.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-08T15:32:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.