A12 en Novi geven gezamenlijk ICT-onderwijs

Certificaat

ROC A12 (onderdeel van Stichting Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland-Midden) en Hogeschool Novi ondertekenden maandag 11 februari een samenwerkings-overeenkomst. Met deze samenwerking willen ROC A12 en Hogeschool Novi voorzien in de behoefte aan hbo geschoold personeel binnen de ict-branche. Dit doen zij onder andere door het gezamenlijk aanbieden van Associate degree-opleidingen. Het initiatief komt voort uit de ontwikkeling van de ICT Campus Veenendaal.

De vraag naar hbo geschoold personeel in de ict neemt toe. ROC A12 en Hogeschool Novi spelen hierop in door mbo niveau 4-studenten en werkenden in de ict-branche de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan een Associate degree (Ad)-opleiding. De opleiding is op hbo-niveau en duurt maximaal twee jaar.

Ad-diploma

De Ad-opleidingen zijn bedoeld voor studenten die na hun mbo-4-opleiding willen doorstuderen en voor werkenden die bij willen blijven met de huidige ontwikkelingen of weer een studie willen oppakken om hun carrière verder vorm te geven. Voor werkenden met relevante werkervaring en/of certificaten binnen de ict-branche is het mogelijk het Ad-diploma in minder dan twee jaar te behalen.

Hogeschool Novi en ROC A12 willen hiermee de instroom van ict’ers naar bedrijven in de regio vergroten. ROC A12 is mede-uitvoerder van de opleidingen en zal de lessen en de praktijkbegeleiding van de studenten verzorgen. De eerste lessen zullen vanaf september 2013 worden aangeboden door Hogeschool Novi. De intentie is om de uitvoering te koppelen aan de ICT Campus Veenendaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-12T17:09:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.