Peak-IT werft 40 startende ICT-professionals

sollicitatie

Ict-dienstverlener Peak-IT gaat in 2013 veertig startende ict-professionals werven via zijn eigen Academy. Voorheen heette dit opleidingsprogramma Peak-IT Summerschool. Net afgestudeerde mbo ict-professionals krijgen de kans om tijdens de Peak-IT Academy op kosten van de dienstverlener te starten met een hbo geaccrediteerde opleiding. Hierbij wordt tevens een 100 procent baangarantie afgegeven.

De Peak-IT Academy gaat 1 juni 2013 van start en vindt plaats op kantoren in Naarden en Rijswijk. De inschrijvingen zijn inmiddels gestart. De Peak-IT Academy biedt de in 2013 afgestudeerden mbo ict-professionals een vervolgopleiding op hbo-niveau. Dit studietraject geeft ict-medewerkers de mogelijkheid om binnen twee weken te starten met verschillende modules van Microsoft Certified Professional, de Helpdesk Professional HDI en ITIL V3. Na het afronden van deze eerste stap gaan de nieuwe ict’ers aan het werk bij middelgrote bedrijven tot multinationals zoals Tata Steel, NIBC of Cito en doen zij direct ervaring op in de praktijk.

Ook medewerkers bijscholen

‘Het is belangrijk om je medewerkers te blijven ontwikkelen en te ondersteunen daar waar nodig is’, zegt Maarten Cobelens, coo bij Peak-IT. ‘Wij investeren graag in de toekomst van jonge ict-professionals om enerzijds de kwaliteit te verhogen en anderzijds ict-professionals een kans te bieden op de startersmarkt. Wij bieden sinds enkele maanden ook hbo geaccrediteerde ict-opleidingen aan onze medewerkers, die hierdoor aan hun eigen toekomst kunnen werken.’

Voorafgaand aan de Academy inventariseert Peak-IT de ambities van de nieuwe ict’er en wordt er een opleidingsplan gemaakt dat daar goed bij aansluit. Binnen een maand gaat de nieuwe medewerker aan de slag als helpdeskmedewerker, supportmedewerker of werkplekbeheerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het gaat mij moeite kosten om op dit verhaal serieus te reageren maar ik ga het toch proberen.

Als eerste verbaas ik mij de woorden pas afgestudeerd en ITC-profesional in een en de zelfde zin tegen te komen.

Het is natuurlijk fantastisch dat Peak jonge pas afgestudeerde ICTers de kans bied een vervolg opleiding te doen, en dat ook nog eens met baangarantie aan te bieden waar vind ja dat nog in deze moeilijke tijd.
Dat deze opleiding ook nog eens HBO geacrediteerd is, is natuurlijk helemaal mooi. Wat de opleiding waard is... tja leest het artikel nog eens en oordeel zelf.

Hoe dan ook, als het behalen van een aantal certificaten tegenwoordig voldoende is om een HBO diploma te mogen ontvangen, is het voor mij wel duidelijk waarom er in ons land zoveel automatiseerders zonder baan rondlopen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-20T16:59:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.