Ordina stelt nieuwe financieel directeur aan

Ordina

De beursgenoteerde ict-dienstverlener Ordina in Nieuwegein heeft per 1 april 2013 een nieuw directielid, Jolanda Poots-Bijl (43). De nieuwe cfo verbindt zich voor een periode van vier jaar aan Ordina. Poots-Bijl was tot voor kort financieel directeur bij bouwer VolkerWessels en daarvoor de financieel verantwoordelijke bij Connexxion en ProRail. Zij is commissaris bij Gasunie.

De raad van commissarissen wil Poots per 1 juni 2013 benoemen tot financieel directeur. Voorwaarde daarvoor is de goedkeuring van de algemene vergadering van aandeelhouders, gepland op 15 mei 2013. De nieuwe bestuurder volgt financieel directeur Bart de Jong op, die per 1 juni zijn post verlaat. Dat voornemen werd in februari al bekend. Hij zal tot 1 september 2013 als adviseur aan Ordina verbonden blijven.

Volgens president-commissaris Johan van der Werf van Ordina beschikt Poots over het juiste profiel om samen met bestuursvoorzitter Stépan Breedveld de ict-dienstverlener te leiden. ‘De turnaround die gericht is op verdere winstverbetering en groei zal met kracht worden voortgezet.’

Contractduur

Ordina heeft met Poots een contract gesloten voor een periode van vier jaar, te rekenen vanaf het moment van haar benoeming als statutair bestuurder. Haar beloningspakket is conform het bezoldigingsbeleid van Ordina, zoals goedgekeurd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-28T07:54:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.