Imtech ICT blijft buiten schot bij reorganisatie

Technisch dienstverlener Imtech gaat reorganiseren, maar er lijken geen klappen te vallen bij Imtech ICT. Dat onderdeel heeft in het eerste kwartaal van 2013 goed gepresteerd en de orderportefeuille is goed gevuld. De klappen vallen wel bij Imtech Nederland (550 ontslagen), Duitsland & Oost-Europa (550 ontslagen) en het onderdeel Traffic & Infra (reorganisatie was al eerder aangekondigd). Bij een aantal overige bedrijfsonderdelen van Imtech worden kleinere efficiencyprogramma’s uitgevoerd. In totaal verdwijnen er dertienhonderd banen.

De reorganisatie gaat naar verwachting tachtig miljoen euro kosten. Noodzakelijke afschrijvingen naar aanleiding van boekhoudfraude in Duitsland en Polen, tegenvallende resultaten en overcapaciteit zijn redenen voor de reorganisatie. In Duitsland werd er voor ongeveer 220 miljoen euro gefraudeerd, in Polen was dit honderdvijftig miljoen euro. De afwaarderingen in Duitsland en Polen hebben volgens Imtech geen directe impact op de liquiditeitspositie. Op 28 juni 2013 worden de resultaten van de onderzoeken naar boekhoudfraude en de jaarcijfers over 2012 besproken met de aandeelhouders.

Reorganisatie onvermijdelijk

‘Het afgelopen kwartaal was voor Imtech turbulent en lastig’, zegt ceo Gerard van de Aast. ‘De operationele positie is stabiel en de aangekondigde management maatregelen zijn grotendeels doorgevoerd. De lopende onderzoeken in Duitsland en Polen worden uiterst zorgvuldig uitgevoerd. Imtech heeft zo snel als mogelijk de draad weer opgepakt in het bedienen van onze markten en het is positief dat onze orderportefeuille goed op peil is gebleven. Onze markten blijven deels wel lastig. In dat kader en ook om de concurrentiekracht van Imtech te verbeteren, kondigen wij vandaag een reorganisatie aan. Het verlies van arbeidsplaatsen is daarbij bijzonder te betreuren maar helaas onvermijdelijk.’

Eind oktober 2012 kondigde Imtech ook al een reorganisatie aan. Toen werden er zo’n negenhonderd medewerkers ontslagen. Ook hier bleef Imtech ICT buiten schot. De reorganisatie had met name betrekking op de activiteiten op de gebouwenmarkt in de Benelux en Spanje en de divisie Marine.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-23T11:06:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.