NGN en NGI fuseren voor einde 2013

De beroepsverenigingen NGN en NGI hebben besloten voor het einde van het jaar 2013 te fuseren. De eerste concrete stappen worden nog voor de zomer gezet, zo hebben de besturen van beide verenigingen laten weten. Een stuurgroep heeft inmiddels een begin gemaakt met het opstellen van een zogeheten samenwerkingsconvenant.

Het fusie traject wordt aangekondigd door de NGI-voorzitter Klaas Brongers en NGN-voorzitter Lex Schampers. ‘De besturen van NGN en NGI hebben in april nieuwe piketpalen geslagen voor het fusietraject van 2013. Het bindende thema luidt Informatieprofessional 3.0’, schrijven zij in een persbericht.

De besturen hebben in april 2013 de producten en diensten van beide organisaties in kaart gebracht, en een overzicht besproken van alle events die de twee organisaties organiseren. Zij willen al in de loop van 2013 de evenementen samen promoten via de website en andere media. Daardoor krijgen leden van beide organisaties toegang tot de evenementen.

De fusie eind 2013 komt daarmee inhoudelijk een stap dichterbij voor de leden. Successen als de Servicemanager Dag en het Limburgse ICT-event, de iPad-dag en de Tablet-dag worden zo breder bekend binnen en buiten de verenigingen.

Complementair

In december 2010 kondigden de twee beroepsverenigingen al aan hun samenwerking te formaliseren. Toen constateerden beide besturen al dat de verenigingen elkaar naadloos aanvullen. Samen vertegenwoordigen ze bijna vijfduizend professionals op het gebied van informatiemanagement en informatietechnologie. Het NGI is meer academisch georiënteerd, terwijl NGN meer vakinhoudelijk is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-29T11:58:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.