Bond bereikt akkoord over sociaal plan Ericsson

Zorgen

De vakbond De Unie heeft een principeakkoord bereikt met de telecomtoeleverancier Ericsson in Rijen over een sociaal plan voor 2013. Het akkoord is een nadere invulling van het onderhandelingsresultaat dat begin april tussen de bond en het bedrijf werd bereikt. De bond houdt op 2 mei 2013 een voorlichtingsbijeenkomst waarin medewerkers vragen kunnen stellen over het bereikte resultaat.

Het principeakkoord wordt voorgelegd ter beoordeling aan de vakbondsleden. Stemmen kunnen uiterlijk worden uitgebracht tot dinsdag 7 mei 2013 om 17.00 uur. Het sociaal plan loopt tot en met 31 december 2015.

Ericsson-medewerkers die het bedrijf gedwongen moeten verlaten krijgen in de loop der tijd een lagere vergoeding. Per 1 april 2013 wordt het verschil met de vroegere, gunstiger kantonrechtersformule ingevoerd. Daarna zal per kwartaal de compensatie per kwartaal met 10 procent worden afgebouwd. Eerder wilde het bedrijf dit in stapjes van 12,5 procent afbouwen. Dit betekent uitstel van de tegenwoordige ontslagvergoedingsformule tot 1 juli 2015.

Opleidingsbudget

Als onderdeel van een outplacement-traject kunnen medewerkers aanspraak maken op een opleidingsbudget van vijfduizend euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-02T10:07:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.