Provide lijft failliet CIS uit Weert in

Dit artikel delen:
Failliet

Provide neemt de eind april failliet gegane ict-dienstverlener Comprehensive ICT Solutions (CIS) uit Weert over. CIS leverde diensten en oplossingen op het gebied van technische infrastructuren. Met de overname zegt Provide zijn advies- en ict-beheeractiviteiten in Zuid-Limburg te versterken. Het bedrijf meldt verder dat de acquisitie past in de strategie om met zusterbedrijf Saga Consulting uit België een vooraanstaande positie in de Benelux op te bouwen.

CIS ging afgelopen 25 april bankroet. Volgens curator Peter Brouns van BoelsZanders Advocaten zijn de crisis en de grote concurrentie oorzaken van het faillissement. De curator verwachtte dat er belangstelling zou zijn voor (een deel) van het personeel en de klantenportefeuille. CIS was als ict-dienstverlener vooral actief in de gezondheidszorg, (semi-) overheid, onderwijs en het mkb.

Onduidelijk is hoeveel van de 47 medewerkers - 34 in vaste dienst en twaalf freelance - meegaan naar Provide. Wel stelt het bedrijf dat met de overname van CIS de organisatie in Nederland naar honderddertig medewerkers groeit en het totaal aantal medewerkers in de Benelux op ruim vijfhonderd uitkomt. 'De toevoeging van een vestiging in het zuiden stelt ons in staat onze groeiambities versneld ten uitvoer te brengen', aldus algemeen directeur Mike Dawud.

Provide is een kooplustige ict-dienstverlener, actief op het gebied van advisering, het leveren en beheren van infrastructuuroplossingen (cloud computing), de implementatie van erp-oplossingen en de ontwikkeling van backoffice-systemen en apps voor tablets en smartphones. Het bedrijf kocht in 2012 ook al appbouwer Applisive, systeemintegrator/beheerder VanderLet en erp-dienstverlener Planlogic. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-07T11:38:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.