Rabobank zoekt 100 extra ICT’ers in Nederland

Rabobank

Rabobank zoekt voor zijn international divisie in Nederland honderd nieuwe ict’ers. Dit aantal komt bovenop de 230 nieuwe ict’ers die de Nederland-divisie van Rabobank minimaal zoekt in 2013. De honderd Nederlandse ict’ers die Rabobank Internationaal zoekt, komen vooral te werken op de afdelingen IT Infrastructure en IT Systems & Development.

Rabobank heeft in 2011 besloten om minder externe ict’ers te gaan inhuren om zodoende meer interne ict-kennis op te bouwen en kosten te besparen. Waar in 2011 de verhouding tussen intern en extern nog 50/50 was, lag dit percentage in 2012 op 60/40. In 2013 voert Rabobank het percentage interne ict-medewerkers verder op naar 70 procent.

Eerder werd al bekend dat Rabobank Nederland daarom minimaal 230 nieuwe ict-medewerkers zoekt. Chief information officer René Steenvoorden heeft aan Computable laten weten dat ook de internationale divisie nieuwe ict’ers zoekt. In Nederland gaat het hierbij om ongeveer honderd mensen in uiteenlopen ict-functies.

Interview

In een interview met Computable legt René Steenvoorden uit waarom Rabobank steeds meer interne ict’ers wil hebben. De belangrijkste redenen hiervoor zijn het opbouwen en het behoud van ict-kennis, kostenbesparingen en de verschuiving van traditionele naar virtuele bank. Lees daarom ook ‘Rabobank krimpt in, maar ICT-afdeling groeit’.

René Steenvoorden

René Steenvoorden

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

100 man zijn ongeveer 11 scrumteams. die moeten ook gecoached worden .
als agile coach ben ik per direct beschikbaar.

Rabobank heeft ook waarschijnlijk Business Intelligence Power nodig.

Ik ben zelf direct beschikbaar. Maar ons netwerk BI United (nee wij zijn geen bemiddelaar!) is ongeveer 70 BI professionals groot.
Dat lijkt me een interessante groep mensen voor eindklanten, niet alleen voor de Rabobank!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-17T10:33:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.