CAI geeft masterstudie IT persoonlijk tintje

Opleider CAI gaat zijn masterstudie Business & IT combineren met een Personal Development-traject om zodoende de kwaliteit van uitstromende studenten te vergroten. Door persoonlijke ontwikkeling te koppelen aan een Master of Science-studie aan Universiteit Leiden worden studenten beter voorbereid op het maken van strategisch beslissingen over it-ontwikkeling en -toepassing op de lange termijn.

De combinatie zorgt volgens CAI voor een betere kruisbestuiving van wetenschappelijke studies en beroepsgeoriënteerde studies voor studenten die later een prominente, tactische of strategische managementrol of -plaats in de it willen innemen bij organisaties. Dit wordt gedaan met ‘out of the box thinking’, waarbij men zich vooral richt op praktijkgerichte it-visies en -oplossingen op de lange termijn.

Om studenten met de juiste motivatie voor deze studie aan te trekken is er een instroomselectie met een competitie-element. Hierin moet de student zelf nadenken over tekortkomingen in zijn huidige functioneren binnen de it. Voor winnaars van de competitie worden twee sponsored scolarships voor het traject beschikbaar gesteld door CAI-opleidingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zomaar drie vragen die bij mij naar boven komen.....

1. Waarom automatiseert men?
2. Waarom zou je automatiseren?
3. Gaat Cai de studenten ook leren wat IT is als materie? Hoe die materie zich beweegt en hoe je daar Alle processen en visie op aan dient te passen?

Als u deze drie vragen namelijk beantwoord, heeft u meteen de reden waarom er bij IT er weinig 'out of the box' bestaat. Omdat 'out of the box' vooral hgeel veel tijd en geld zal gaan kosten.

Daardoor kom je weer terecht bij vraag 1.

Succes.

@NumoQuest: "Out-of-the-box" kan zover ik weet 3 betekenissen hebben:

1. "Out-of-the-box" software. Programmatuur die na het uitpakken geen configuratie of instellingsveranderingen behoeft te ondergaan.

2. "Out-of-the-box" denken. Dit is denken buiten de normaliter gestelde kaders.

3. "Problem out of the box" bij het afstrepen van hypothetische oorzaken maakt men een beredeneringsfout en valt de echte oorzaak van het probleem buiten het aandachtsgebied.

Wat het artikel betreft: De grootste tekortkoming binnen de huidige IT is dat de beroepsgroep te ver weg staat van de wetenschappelijke studie.
Ergo; je hebt een kleine groep nodig die precies weet waar ze mee bezig zijn, ipv van hordes van mensen die alleen maar ruis creëen met rapportages, omslachtige methodieken en niet ter zake doorgeslagen bureaucratie.

Heb ik nou een "scholarship" gewonnen?

Hi,

Out of the box, betekent hier 'the use of scenarios to facilitate in-depth dialogue about the changing information society and its impact on organisations, work and societies. For example anticipating the future of learning in 2020+, the future of ICT in financial services 2017, ...'

voor meer info over de master ICT in Business en personal development, zie de Nederlandse website van CAI-opleidingen.

m.v.g.

Martin

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-27T11:58:00.000Z Sander Hulsman