KPN-medewerker krijgt 1,4 procent meer loon

Ict-leverancier KPN en de vakbonden zijn een principeakkoord overeengekomen voor een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor een klein jaar. Hierin is per 1 juni 2013 een loonsverhoging van 1,4 procent opgenomen. Het principeakkoord geldt voor medewerkers van KPN en KPN Contact. KPN IT Solutions valt niet onder deze afspraken. De KPN-cao loopt van 1 juni 2013 tot 1 april 2014. Daarnaast hebben de partijen een sociaal plan afgesproken voor 2014 en 2015.

Het nieuwe Sociaal Plan 2014-2015 geldt voor alle KPN-medewerkers met een vast dienstverband die tijdens de looptijd ervan boventallig worden verklaard. Het nieuwe sociaal plan gaat in op 1 november 2013 en loopt tot 1 januari 2016.

Het principeakkoord wordt voorgelegd aan de leden van de vakbonden. Als de leden akkoord gaan, is het streven de KPN-cao 2013-2014 voor 1 juli 2013 bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan te melden.

KPN IT Solutions

KPN IT Solutions, het vroegere KPN Corporate Market en Getronics, en de vakbonden bereikten in maart 2013 ook al een principeakkoord over een nieuwe eenjarige cao. Daarbij is overeengekomen dat het personeel er dit jaar gemiddeld 1,6 procent loon bij krijgt. De vakbonden toonden zich toen redelijk tevreden over het behaalde onderhandelingsresultaat. Ze zijn vooral blij dat KPN ondanks de moeilijk tijd wat over heeft voor het personeel, terwijl bij een aantal andere grote ict-dienstverleners nullijnen of zelfs loonoffers op de agenda staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit artikel staat nu al een week in de catagorie meest gelezen.
Kan iemand mij uitleggen waarom een zo alledaags artikel zonder enig raakvlak met de automatiseringsbranche zoveel interesse opwekt?

@Pascal, Een goede cao in deze crisis tijd is zeker niet alledaags.
Zie dit artikel! Het gaat om arbeidsvoorwaarden voor veel mensen en hun achterban...

http://www.computable.nl/artikel/nieuws/ictbranche/4734687/2379258/vakbonden-leggen-eindbod-raet-voor-aan-leden.html

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-29T11:19:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.