HP Nederland helpt ex-militairen aan het werk

Navo-militairen in actie

HP Nederland gaat de Stichting Employability Centrum voor Defensiepersoneel (ECDef) helpen met expertise en opleidingscapaciteit om zodoende (ex-)defensiepersoneel te helpen naar een baan op de arbeidsmarkt. Hiertoe hebben ECDef-voorzitter Carel Banse en algemeen directeur Bart Hogendoorn van HP Nederland een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dit initiatief komt van Erik Moen, een voormalige militair en veteraan en momenteel werkzaam voor HP.

‘We hebben gemerkt dat de kandidaten via het ECDef bij uitstek beschikken over een aantal goede competenties op het gebied van doorzettingsvermogen, punctualiteit, teamwork en leidinggevende capaciteiten’, zegt Bart Hogendoorn. ‘Dat zijn competenties die generiek binnen elke organisatie van doorslaggevend belang zijn.’

In de komende periode wordt het gedeelte over de opleidingscapaciteit verder uitgewerkt. Daarna zal bekend worden welke opleidingen tegen welk (gereduceerd) tarief beschikbaar komen voor kandidaten van ECDef. HP Nederlands hr-manager Antonella Cecca zal zitting nemen in de raad van advies. Zij zal in die functie de stichting ondersteunen met haar brede ervaring op het gebied van hr en arbeidsmobiliteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als oud-militair kan ik alleen maar zeggen: geweldig!

Ziet er leuk uit naar buiten toe, maar ondertussen blijft HP hun eigen personeel maar ontslaan en werk weggeven naar "goedkope" landen.
Met als gevolg nog meer werklozen in ons eigen land...

Mooi initiatief. Mag hopen dat een ieder echter ziet dat dit puur dient om huidige hardware installed base te verdedigen in verband met aanstaande sourcing. You can put lipstick on a pig but it still will be a pig...

Mag hopen dat HP Nederland billijk zal zijn tegen haar grootste afnemer Defensie. Er zijn binnen Defensie veel , vooral storage- en serversystemen van HP aanwezig. De services hierop zijn complex en duur, gevolg is dat HP nog eens extra veel geld verdient op deze services.
Gelukkig gaan ze nu wat terug geven, dit in het belang van de Defensiemedewerker. De Defensiemedewerker die mogelijk niet mag blijven in een organisatie die alleen nog maar geld investeert in technologie en niet meer in de mensen.

Antonella doet dit omdat ze een aantal militairen bij HP in Amstelveen hebben ontslagen op staande voet! zonder echt een reden op te geven, dit is ook voor de rechter gekomen!
Deze militairen zijn nu heel boos omdat ze geen recht op WW meer hebben en hun huis aan het verliezen zijn !

Bedankt Antonella ! weet je nog toen je zei:"Maak je geen zorgen, het komt goed!

Pas op leutjes

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-05T09:25:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.