SQS Nederland stuurt teststarter naar Zuid-Afrika

Softwareverbeteraar SQS stuurt voor het Testconsultant Development Programme (TDP) Nederlandse starters naar zijn kantoor in Zuid-Afrika. SQS Nederland sluit daarmee aan bij de andere SQS-landen en stoomt startende testconsultants in Zuid-Afrika in ruim drie weken tijd klaar voor hun eerste opdracht. Doordat SQS Nederland groeit is het op zoek naar starters. Met het TDP bindt SQS-testtalent aan zich in een groeiende markt. Wereldwijd is SQS Group op zoek naar negenhonderd nieuwe medewerkers.

Op 1 september start het TDP op het kantoor van SQS in Westville, Zuid-Afrika. In 3,5 week doorlopen de starters uit verschillende SQS-landen een intensief trainingsprogramma. Opleiding, ontspanning en teambuilding staan hierbij centraal. Het programma wordt geheel door SQS verzorgd. Door dit intensieve programma zijn de testconsultants na afloop klaar voor hun eerste opdracht in Nederland.

ISTQB en TMap Next

‘Veel bedrijven bieden normaal gesproken beginnende testconsultants een kort certificeringstraject aan’, zegt Wilbert van den Bliek, algemeen directeur van SQS Nederland. ‘Omdat wij als specialist onze klanten concrete meerwaarde willen leveren door goed en breed getrainde consultants in te zetten, bieden wij onze starters een extra programma. Het TDP in Zuid-Afrika is voor startende testconsultants een uitdagende en leuke manier om zich het testvak en verschillende methodieken en technologieën snel eigen te maken. En onze nieuwe medewerkers kunnen de hard en soft skills die ze daar leren direct na terugkomst bij onze klanten in de praktijk brengen.’

De deelnemers krijgen training in reviewtechnieken, testsoorten en gestructureerde testtechnieken. Op basis van de opgedane kennis werken ze vervolgens projectmatig aan opdrachten, waarbij ze testcondities en testcases ontwerpen, uitvoeren en erover rapporteren. Na succesvolle toetsing van hun kennis sluiten ze dit deel van het TDP af met een ISTQB Foundation- en een TMap Next testengineer-certificering.

Hard en soft skills

Op het technologisch vlak maken ze kennis met verschillende platformen zoals Sharepoint en Microsoft Team Foundation Server, middleware-oplossingen zoals Tibco en leren ze werken met diverse testtools zoals HP QualityCenter, Quick Test Professional en Loadrunner. Op het gebied van soft skills leren ze door middel van een specifiek ‘Rules of the Road’-programma hoe het is om als consultant te werken. Ze krijgen gericht training op het gebied van communicatietechnieken, presenteren, leiderschap en teamwork.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-14T10:01:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.