DPA werkt aan fusie met ICT Automatisering

De beursgenoteerde detacheerder DPA in Amsterdam overlegt met ict-dienstverlener ICT Automatisering in Barendrecht over een fusie. Door een samengaan van beide ondernemingen zou een gespecialiseerde dienstverlener ontstaan met een omzet van 143 miljoen euro en zo’n 1500 medewerkers. DPA heeft inmiddels een belang van 20,4 procent in ICT Automatisering.

Het plan voor de fusie komt uit de koker van DPA, ICT Automatisering heeft de onderneming laten weten het fusieplan eerst nader te willen onderzoeken. Vooruitlopend op de fusieplannen heeft DPA een belang verworven van 20,4 procent in ICT Automatisering. Het pakket werd overgenomen van grootaandeelhouders in ICT Automatisering Project Holland Deelnemingen en Optiverder. Vanaf een belang van 30 procent is DPA wettelijk verplicht een bod uit te brengen op de resterende uitstaande aandelen.

Aandelenruil

Het plan voor het versmelten van beide ondernemingen bestaat uit een zogeheten juridische fusie, waarbij aandeelhouders van ICT Automatisering voor elke vier aandelen dertien aandelen in DPA ontvangen. Op basis van de slotkoersen van 14 juni 2013 vertegenwoordigt die ruilverhouding een premie van zo’n 29 procent op de koers van ICT Automatisering.

Een fusie tussen de twee bedrijven biedt volgens DPA aanzienlijke voordelen door de schaalgrootte en synergiën die behaald kunnen worden. ‘Bovendien wordt ingespeeld op de markttrend dat klanten in toenemende mate willen samenwerken met een beperkt aantal leveranciers, die een multidisciplinaire dienstverlening kunnen aanbieden. Werknemers wordt betere kansen geboden voor persoonlijke groei en ontwikkeling binnen een grotere organisatie’, stelt DPA in een persbericht.

Afzijdig

Een in het oog springend detail is dat investeerder Project Holland Fonds aandeelhouder is in beide ondernemingen. In het persbericht meldt DPA dat de investeringsmaatschappij zich om die reden ‘afzijdig’ wenst te houden. Met de investeerder is afgesproken dat, als de fusie slaagt, zijn pakket alsnog zal worden omgezet in aandelen DPA tegen dezelfde ruilverhouding als de overige aandeelhouders hebben ontvangen, opdat gelijke behandeling gewaarborgd is.

DPA is een breed georiënteerde detacheerder. Zo levert het bedrijf onder andere juridische en marketingprofessionals, maar ook tijdelijke medewerkers voor de bank- en verzekeringssector, energiebranche, het onderwijs en de techniek. Het bedrijf kent ook een onderdeel DPA IT Infrastructure Solutions.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

ICT Automatisering is blij met omzetdaling

ICT Automatisering verkleint verlies in 2012

Neustadt levert ICT Automatisering niets op

ICT Automatisering verkoopt Neustadt aan ATS

ICT Automatisering snijdt in de kosten

ICT Automatisering stuurt bankzitter naar Duitsland

ICT Automatisering schrapt naam Humiq

ICT Automatisering haalt zeperd met kantoor

DPA haalt Spaanse ICT'ers naar Nederland

ICT Automatisering ziet omzet licht stijgen

Fraudeur ICT Automatisering emigreert naar Italië

Oud-directeur DPA start detacheringsbureau

ICT Automatisering staakt overname Brandfort

ICT Automatisering verkleint verlies opnieuw

ICT Automatisering mag Brandfort overnemen

ICT Automatisering bepaalt prijs Brandfort

ICT Automatisering mist synergie met DPA

Carlo D’Agnolo vertrekt bij ICT Automatisering

Branchefocus geeft ICT Automatisering gezicht

ICT Automatisering ziet omzet licht dalen

DPA hoopt op snel herstel ICT Automatisering

Tegenstribbelende fusiepartner verbaast DPA

Fusieplan DPA verbaast ICT Automatisering


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-17T10:18:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.