IBM creëert 350 nieuwe ICT-banen in Groningen

Hanzehogeschool Groningen

De werving voor de 350 nieuwe vacatures start op 26 juni 2013 tijdens een recruitment-dag op de Hanzehogeschool Groningen.

Provincie en gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen en IBM hebben vandaag aangekondigd de komende drie jaar 350 nieuwe ict-banen te gaan creëren in een nieuw Services Center in de stad Groningen. Het ‘IBM Services Center Groningen’ is het resultaat van een samenwerking die een extra economische impuls geeft in de noordelijke regio. De werving voor de nieuwe vacatures start op 26 juni 2013.

Het nieuwe ‘IBM Services Center Groningen’ vestigt zich in een kantoorpand aan het Gedempte Zuiderdiep in de stad Groningen. De belangrijkste doelen van de samenwerking zijn het bevorderen van de werkgelegenheid, aansluiting van opleidingen op de ict-arbeidsmarkt en het inspelen op het tekort aan ict-specialisten in de nabije toekomst. Ook speelt het hiermee in op de vraag van klanten om data op te slaan binnen de eigen landsgrenzen en directe ondersteuning te krijgen vanuit een Nederlandse locatie.

Uitstraling project

‘Wij verwachten dat de komst van IBM en de samenwerking die wij als Groningse partners gestalte hebben gegeven een zeer positief effect heeft op verbetering van de aansluiting onderwijs en de huidige arbeidsmarkt’, zegt Yvonne van Mastrigt, gedeputeerde van de provincie Groningen. ‘De manier waarop wij werken in Groningen heeft een veel groter effect dan alleen in Groningen zelf. De uitstraling van dit project heeft een effect op de totale Noordelijke regio. De komst van een wereldspeler als IBM draagt hier in belangrijke mate aan bij.’

De komende drie jaar zal het IBM Services Center Groningen werkgelegenheid bieden aan afgestudeerde technologiestudenten en ervaren professionals met een technische achtergrond. Daarnaast worden er ook stageplekken en ruimte voor afstudeeropdrachten aangeboden om zo het beste technologietalent in de stad en regio te behouden. IBM’s keuze voor Groningen als locatie is mede gebaseerd op het grote aantal studenten, bevordering van werkgelegenheid in de regio en de goede samenwerking met de provincie, stad en het onderwijs.

Hoogwaardige kennis en vaardigheden

‘Investeren in nieuwe werkgelegenheid sluit aan op IBM’s visie om gebruik te maken van lokaal talent voor onze opdrachtgevers en zo een concurrerend aanbod te kunnen doen in de Nederlandse markt’, aldus Harry van Dorenmalen, algemeen directeur IBM Nederland. ‘Het center onderstreept onze betrokkenheid om met lokale hogescholen en universiteiten samen te werken om hoogwaardige kennis en vaardigheden  te leveren die relevant zijn voor de huidige markt.’

‘Dit is een schoolvoorbeeld van hoe de samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid zorgt voor extra banen en inkomsten’, aldus minister Henk Kamp van Economische Zaken. ‘Bovendien zorgt deze investering er voor dat studenten die kennis en vaardigheden kunnen opdoen die een bedrijf als IBM nodig heeft.’

Optimaal vestigingsklimaat

Het IBM Services Center Groningen versterkt de positie van de stad als internationaal knooppunt van kennis en innovatie, de belangrijkste doelstelling van het samenwerkingsverband het Akkoord van Groningen. Door een optimaal vestigingsklimaat te bieden willen deze partners de werkgelegenheid vergroten, talent aantrekken en langdurig aan de stad verbinden.

‘De Hanzehogeschool Groningen laat het curriculum van studenten beter aansluiten op de behoeften in de arbeidsmarkt’, zegt Henk Pijlman, voorzitter College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen. ‘Dit vergemakkelijkt de stap van studie naar een professionele carrière. Het is één van de oplossingen voor het verwachte tekort van ict-specialisten.’

Het Services Center zal onderdeel uitmaken van IBM's wereldwijd geïntegreerd delivery netwerk dat toegang biedt tot diepgaande technische en industrie kennis. Het Center in Groningen is de jongste in een serie van wereldwijde investeringen in de creatie van nieuwe werkgelegenheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-19T14:45:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.