Ict-dienstverlener wijzigt directiestructuur

Gerard Sanderink doet stap terug bij Centric

Gerard Sanderink

Gerard Sanderink

Ict-dienstverlener Centric kiest voor een one tier board als de nieuwe directiestructuur die past bij de huidige omvang van de organisatie en de ambitie om de activiteiten verder uit te bouwen. In het Angelsaksische model bestaat de directie uit een gelijk aantal non-executives en executives. Karim Henkens, Hans Schrijver en Frank van Gemert, allen reeds jarenlang werkzaam bij Centric, zijn de executives. Algemeen directeur en eigenaar Gerard Sanderink wordt non-executive member en zal daarom minder tijd steken in Centric. De nieuwe structuur wordt geïmplementeerd zodra ook de twee andere non-executive members zijn vastgesteld.

Door de invoering van het nieuwe directiemodel kan Gerard Sanderink de dagelijkse leiding officieel overdragen aan de nieuwe hoofddirectie, maar in bijzondere omstandigheden, zoals bijvoorbeeld een overname, een bijdrage leveren. De overdracht is een logisch vervolg van de afgelopen jaren waarin Karim Henkens en Hans Schrijver al grotendeels leiding gaven aan de organisatie. Karim Henkens vervult in de toekomst de rol van chief executive officer (ceo) en president, Hans Schrijver chief commercial officer (cco) en vice-president en Frank van Gemert chief operational officer (coo).

Oranjewoud en Strukton

‘Ik ben ervan overtuigd dat mijn gedachtegoed, waarin goed ondernemerschap en stabiliteit voor klanten en medewerkers voorop staan, goed geborgd is binnen Centric en deze directie’, meent Gerard Sanderink. ‘Ik werk al bijna twintig jaar in teamverband samen met deze collega’s en zij zijn altijd nauw betrokken geweest bij de uitbouw van ons bedrijf. Met deze stap kan ik meer tijd vrijmaken voor mijn andere bedrijven, waaronder Oranjewoud en Strukton.”

De directie heeft voor de toekomst een aantal speerpunten vastgesteld. In 2013 wordt toegewerkt naar een positionering op vier hoofdactiviteiten, te weten softwareoplossingen, it-outsourcing, business process outsourcing en staffingdiensten. Daarnaast wordt verder vormgegeven aan de internationale samenwerking tussen de Centric-bedrijven. Om deze ambities waar te maken is een goed ingerichte organisatie van groot belang. Hier zijn in 2012 de nodige stappen voor gezet, uiteindelijk resulterend in een samenvoeging van meerdere entiteiten in Centric Netherlands. Met de keuze van een nieuwe directiestructuur wordt hier vervolg aan gegeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-28T08:36:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.