Amsterdam eert oud-directeur Koning & Hartman

Wethouder Wiebes steekt loftrompet af over vertrekkend directiellid Nico Peet (Koning & Hartmann).

Nico Peet, oud-directielid Koning & Hartman, heeft uit handen van de Amsterdamse wethouder Eric Wiebes de Frans Banninck Cocq-penning gekregen. Deze onderscheiding wordt toegekend aan personen die zich bijzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam gedurende een periode van ten minste twaalf jaar. Peet is maar liefst 43 jaar in dienst geweest bij telecomdienstverlener; waarvan de laatste jaren als directielid.

Peet (1946) was sinds 1 augustus 1969 in dienst bij één van de oudste ondernemingen van Amsterdam, namelijk Groenpol en haar rechtsopvolgers zoals Geveke en Getronics, en tegenwoordig Koning & Hartman, gevestigd te Amsterdam.

Bij Koning & Hartman, al weer jaren een zelfstandig bedrijf met inmiddels achthonderd medewerkers en een omzet van 110 miljoen euro, werkte Peet de laatste jaren als directeur Products & Systems. In zijn loopbaan heeft Peet zich met name gericht op ict en technische automatisering. Hij heeft deelgenomen aan diverse commissies en overleggen, waaronder de Federatie van Technologiebranches (FHI). Mede dankzij zijn inzet hebben buitenlandse bedrijven zoals Cisco en Mitsubishi Electric via Koning & Hartman zaken gedaan in de Benelux, aldus de telecomdienstverlener.

Nico Peet ontving de onderscheiding tijdens zijn afscheid als lid van de directie. De Frans Banninck Cocq-penning refereert aan de burgemeester uit de Gouden Eeuw die met rode sjerp midden op Rembrandts Nachtwacht staat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-02T13:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.