Boek: e-CF pocket guide

Bij uitgeverij Van Haren Publishing is het Engelstalige boek ‘e-CF – A Pocket Guide’ verschenen. De gids biedt een overzicht van het Europese e-Competence Framework (e-CF), het competentieraamwerk voor ict-professionals, plus richtlijnen voor het integreren ervan in opleidingen, werving en selectie. Het boek is uitgebracht in samenwerking met het Utrechtse certificeringsbedrijf Exin en bestemd voor de internationale markt.

Het e-CF omschrijft de competenties van ict-professionals. Het is een algemene en volledige set van 36 ict-competenties op vijf niveaus voor de Europese ict-arbeidsmarkt. Het raamwerk kan worden gebruikt door aanbieders en afnemers van ict-diensten, ict-professionals en hun managers, HR-afdelingen, de publieke sector en onderwijsinstellingen. Gebruik van het e-CF bevordert volgens de werkgroep de transparantie op de ict-arbeidsmarkt.

Overhandiging pocket guide

José de Leeuwe-Wisniewski, Bart Verbrugge en Maarten Dolf Desertine (rechts)

De publicatie moet bijdragen aan de bekendheid van e-CF in Nederland. Op 16 juli 2013 ontving voorzitter José de Leeuwe-Wisniewski van de Werkgroep e-CF NL het eerste exemplaar uit handen van Bart Verbrugge van Van Haren Publishing en Maarten Dolf Desertine van Exin. Deze werkgroep wil de invoering van het competentieraamwerk in Nederland stimuleren.

Werkgroep eCF NL

De werkgroep is eind 2011 opgericht. De werkgroep is onder andere betrokken geweest bij een vertaling van het e-CF in het Nederlands en onderhoudt de website www.e-cf.nl. De werkgroep is ondergebracht bij het programma Digivaardig & Digiveilig (ECP).

e-CF – A Pocket Guide

Van Haren Publishing
ISBN: 9789087537180
Verschenen: 20 juni 2013
Prijs: 15,95 euro

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-26T11:12:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.