Randstad biedt ICT-opleiding met baangarantie

Opleiding volwassenen educatie

Het uitzendconcern Randstad in Diemen start een opleiding voor ict-specialisten. De opleiding Randstad Cool IT sluit aan op de eisen die in de praktijk worden gesteld en biedt na afloop garantie op een baan. De eerste kandidaten stromen begin 2014 de arbeidsmarkt op.

Randstad constateert in de markt vraag naar medewerkers met actuele kennis van bijvoorbeeld Java en Scrum, waarvoor bedrijven slechts moeizaam kandidaten vinden. Samen met HintTech en Bits of Mind start Randstad daarom het project Cool IT. Het project biedt ict’ers die op zoek zijn naar een baan, de kans om een opleiding van vijf maanden te volgen en daarna via Randstad aan de slag te gaan.

De opleiding richt zich op kandidaten ouder dan veertig, maar ook kandidaten die uit de Wajong komen en ook zestigplussers. Bedrijven als HP en ING participeren in dit project.

Randstad Cool IT biedt ict’ers een opleiding tot gecertificeerd Java-ontwikkelaar en Scrummaster. Om zoveel mogelijk aansluiting bij de arbeidsmarkt te vinden, wordt in de opleiding ook veel aandacht besteedt aan advies- en communicatievaardigheden. Tevens doen de kandidaten werkervaring op bij gerenommeerde bedrijven.

Mismatch

Met de opleiding wil Randstad de mismatch op de arbeidsmarkt oplossen, zegt directeur Innovatie Alje Kuiper van Randstad Nederland. ‘Er zijn wel degelijk vacatures beschikbaar, maar kandidaten missen de juiste, actuele en specialistische kennis om aan de slag te kunnen. Dat is zonde van al het arbeidspotentieel dat we hebben. Samen met de gespecialiseerde consultants van Randstad Professionals gaan we hier wat aan doen.’

Outplacement

De opleiding Cool IT is onderdeel van een outplacementtraject gericht op de herplaatsing van ontslagen ict'ers van ING Bank en ict-leverancier HP. Lees ook Randstad herplaatst ontslagen ict'ers ING en HP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goh, wellicht zou Randstad zich kunnen richten op de +40-ers die heel bruikbaar zijn doch aan de kant zitten. Dat zou pas een goede match zijn.

@NumoQuest

Ouder dan 40 klinkt als 40+ en ik vind het dus een lovenswaardig initiatief waarbij ik wel hoop dat Randstad verder kijkt dan de nu prangende vraag.

@Ewout en Numoquest (klinkt als iemand van de getallen...)


er staat zelfs 60 plus.... kortom, binnenkort ook een te kort in deze leeftijdsgroep..:-)

Goed iniatief van Randstad!

Raar initiatief.
Randstad zou als geen ander moeten weten dat er zat 40 plussers beschikbaar zijn die helemaal niet bijgeschoold hoeven worden.
Daarom begrijp ik de reactie van Ewout en Ruud niet. Jullie riepen toch ook dat er geen tekorten waren op de ICT arbeidsmarkt?

Dat HP en ING participeren zal te maken hebben met de stageplaatsen die zij bieden. Geweldig toch: ervaren ICTers die voor een habbekrats tijdelijk werk komen doen, zogenaamd in opleiding en om ervaring op te doen - die ze al meer dan genoeg hebben.
De 40 plusser die jaren in de ICT heeft gewerkt, dit heeft bijgehouden en gewoon goed inzetbaar is, blijft na de opleiding evengoed buiten de boot vallen ben ik bang. Of er moet echt iets moois gebeuren op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Is scrum een specifieke IT discipline dan?
Volgens mij is het (onderdeel van) een projectmethodiek welke binnen de ICT toegepast wordt, maar geen IT

Idd een misser.
Ben wel benieuwd hoe dit process dalijk in zijn werk zal gaan.
In het verleden waren het immers juist de uitzendburo's en detacheerders die niet geinstereseerd waren in 'bejaarden' omdat te weinig omzet zou genereren.

Helemaal eens met Hans en scrum heeft volgens mij geen toegevoegde waarde, dat kan elke projectmethodiek zijn. Randstad zou zich m.i. ook kunnen richten op het opleiden in technieken als .NET en C#. Daar is ook een groot tekort aan. Met name de huidige java specialisten zouden snel ingevoerd moeten zijn in deze technieken.

Bedrijfsleven hecht waarde aan vaardigheden als Scrum en Java en vindt dat juist genoemde doelgroepen hier in tekort schieten. Of het nu terecht is of niet, of het nu bij development hoort of projectmanagement, het lijkt me nuttig initiatief van het bedrijfsleven.

Helemaal eens met Hans, moet je zeker weer een assessment doen.
De uitslag van een assessment en communicatieve vaardigheden vindt men belangrjker dan de praktische werkervaring op het gebied van het programmeren met Java ondanks dat je het hebt bijgehouden en het SCJP hebt behaald! Volgens mij is:" Working software is the primary measure of progress " één van de belangrijkste grondbeginsel van het Agile Manifesto.

"Met de opleiding wil Randstad de mismatch op de arbeidsmarkt oplossen."
Met Scrum en Java?

Ik zie dit initiatief als een dambreuk die je met je pink probeert te dichten.

Geef die mensen liever een complete training toegespitst op projectkennis, aangevuld met verbeterde omgangsnormen met de business.

Er zijn zat mensen die kunnen werken, en wel of niet geschoold(gecertificeerd) in dingetjes als java, scrum, etc.. Maar hoe houden we die dure medewerkers buiten de deur. Het draait weer om het maken van hogere winst en dus dure medewerkers afwaarderen onder het mom van ongecertificeerd. Taak voor de regering om bedrijven weer aan te sporen, om de situatie die geschapen is door de grootverdieners, terug te draaien en mensen weer aan het werk te helpen.

Specifiek: Java en Scrum, onder andere.
Meetbaar: ik neem aan soort van certificaat.
Acceptabel: ja, baangarantie. Of we mee eens zijn of niet, dit is wat bedrijfsleven eist voor die betreffende baan. Dambreuk met pink dichten ? Kennelijk acceptabel voor HP/ING/randstad en die investeren.
Realistisch: in tegenstelling tot veel communicatief blaat oefening, complete trainingen enz enz wat in de reacties voorgesteld wordt, zijn die korte curssusen wel haalbaar voor betalende bedrijfsleven en instapnivo cursist.
Tijdgebonden: 5 maanden.

Als langdurig werkloze ICT-er heb je heel andere doelstellingen dan werkenden. Je moet aan de bak komen en iets op je cv kunnen zetten. Iets waarmee je aantoont recente technieken onder de knie te hebben, mee te kunnen in de idioterie van deze tijd. Van daaruit kun je verder en gaat je marktwaarde weer stijgen.
Smart initiatief dus.

Hans en Evelyn,

Even goed lezen, ik reageer namelijk in eerste instantie op NumoQuest en spreek in dezelfde zin mijn hoop uit dat Randstad verder kijkt dan hun neus lang is. Want natuurlijk zijn er vragen te stellen over korte termijn arbeidsbemiddeling maar niets doen lijkt me geen optie.

Volgens mij gaat dit artikel over werkgelegenheid en niet over het ontbreken van kennis betreffende de betekenis van buzzwords.

pindakaas :
http://www.computable.nl/artikel/nieuws/detachering/4874883/3484209/randstad-herplaatst-ontslagen-icters-ing-en-hp.html

Opleiding advies en communicatievaardigheden ? Misschien meer iets voor Randstad zelf.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-13T15:56:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.