IT-Staffing maakt detachering inzichtelijk

Detacheerder IT-Staffing maakt voor zowel freelancers, opdrachtgevers als de markt in het algemeen gegevens inzichtelijk, zoals het aantal startende freelancers van de afgelopen vijf jaar. De detacheerder geeft opdrachtgevers en freelancers inzage in zowel de ontwikkeling van de markt als de kwalitatieve en kwantitatieve groei van IT-Staffing als bedrijf. IT-Staffing meent als grote Nederlandse detacheerder van it-professionals dat deze gegevens ook veel zeggen over de veranderende markt en de reactie van de Nederlandse top 200-bedrijven op de crisis.

Voor freelancers is een detacheerder nog vaak een onduidelijk onderdeel in het proces van acquisitie. IT-Staffing hoopt dat de grafieken op hun website duidelijk maken hoe de verschillende stappen en conversies in het matchingproces van de detacheerder eruit zien. Daarnaast hoopt het bedrijf dat het de aanzet is voor freelancers om dit soort gegevens ook aan andere detacheerders te vragen. Met deze gegevens weten freelancers nu dat wanneer IT-Staffing de freelancer op gesprek laat gaan bij de opdrachtgever deze in 45 procent van de gevallen ook aan de slag zal gaan bij deze opdrachtgever.

Startende freelancers

Voor opdrachtgevers zijn deze gegevens interessant omdat het laat zien hoe IT-Staffing de aansluiting vindt tussen freelance it-professionals en opdrachtgevers. Mede hierdoor is het aantal startende freelancers bij opdrachtgevers in de afgelopen twee jaar jaarlijks met zo’n 30 procent toegenomen.

‘Met IT-Staffing presteren we allang op hoog niveau en met personen of bedrijven die zaken met ons doen zijn we altijd open geweest over deze cijfers’, zegt Wessel Jr. van Alphen, algemeen directeur IT-Staffing. ‘Er komt een moment dat je jezelf afvraagt waarom we de cijfers niet publiekelijk zouden maken. Het is tenslotte een afspiegeling van hoe we het als bedrijf doen en daar ben ik erg trots op.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Openheid is altijd te prijzen en goed dat IT-staffing freelancers inzicht geeft hoe de tarieven tot stand komen, van eindklant tot freelancer.

Ik vind het ook een zeer goed initiatief.

Als je de aantallen en plaatsing kijkt.... zullen veel detacheerders best jaloers zijn!

ook lijkt het alsof we weer de goede kant op gaan. Als die huizen markt nu echt aantrekt, de amerikanen nog wat biljoen bijlenen dan stellen we de eerstvolgende crisis nog even uit.

@Henri
Moet je nu nog veel bijdragen aan computable dit soort artikelen geplaatst te krijgen of heeft computable erg veel ruimte over?

Makkelijk scoren zonder ook maar iets te melden. Vergelijkingen met percentage en relativeren ten opzichte van jaren ervoor zegt ook echt niets. Iedereen weet dat 2013 in algemene zin beter is als 2012 ....

Als er nu eens absolute aantallen bekend gemaakt zouden worden.

Hoi Franklin, bedankt voor je kritiek. Ben het zelfs een met je eens, de absolute getallen zijn ook zeker belangrijk en daarom tweet onze oprichter cq. Corporate Ambassador Wessel Sr. van Alphen al lange tijd (vanaf 2012) hoeveel inzetten we maandelijks realiseren. vb: https://twitter.com/wessel6870/status/375659959285211136

Ik ben benieuwd naar soortgelijke cijfers van jouw werkgever, Headfirst.

wat een openheid.. Dat ben ik ook altijd met zaken waar ik mee voor de dag kan komen. Mindere punten, daar mag men zelf achterkomen en als ze dat onverhoopt doen, dan heb ik dat voorbereid met een passende verklaring.

die inzichtelijkheid betreffende zzp-ers markt, dat kan ik veel beter dan in het artikel : De opdrachtgevers willen flexibele inzetbaarheid van arbeidsuren zonder aan werkgeversverplichtingen vast te zitten. Verder willen ze gemak, dus geen individuele contracten met ZZP-ers. Dat mag wat kosten, 10, 20 soms gestapeld 30% of meer van het eindtarief. Daarvoor zorgt de ZZP leverancier die paar maal per jaar een bezoekje brengt aan jou bij je opdrachtgever. Om te kijken of ze nog langer aan je kunnen verdienen, maar ook om nieuwe FTEs weg te zetten. Voor en na de opdracht blijf je voorgoed in hun spam bestand.

Altijd merkwaardig hoe recruiters claimen vraag en aanbod zo goed op elkaar af te kunnen stemmen. De opdrachtgever hoeft alleen maar de betreffende manager te vragen wat die wenst en hoeveel het mag kosten en dat op een paar grote freelance/contracting websites te plaatsten. Tenminste, dat zou je toch zeggen .. In plaats daarvan kiest de markt massaal voor onnodige vertroebeling door derden. Gelukkig word ik wat ouder. Parasieten hebben niet voor niets hun plek in de natuur behouden. Soms heeft de gastheer er zelfs profijt van. Dat inzicht vergt nou eenmaal wat tijd. Lang kunnen we er helaas niet van genieten, dan zijn we niet meer bemiddelbaar vanwege de leeftijd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-09T14:28:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.