IT-starter kijkt vooral naar ontwikkelingsopties

Ontwikkelingsmogelijkheden zijn voor starters in de it het belangrijkste aspect in de keuze voor een baan. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek van recruiter Procam. Het onderzoek is gebaseerd op de Schein Waardenlijst, waarin starters een rangvolgorde aanbrengen in verschillende punten in mate van belang ten aanzien van hun loopbaan.

Naast ontwikkelingsmogelijkheden hechten starters ook veel waarde aan baanzekerheid en uitdagend werk. Deze eindigen op een gedeelde tweede plaats. Verantwoordelijkheid dragen voor het werk van anderen wordt als minst belangrijk ervaren en komt op de elfde plaats.

Vakinhoudelijke expertise daalt

Dit jaar hechten starters minder waarde aan het hebben van vakinhoudelijk expertise. Deze waarde stond vorig jaar nog op de tweede plaats in de ranglijst, maar is dit jaar gedaald naar een achtste plek. De minst belangrijke waarden zijn onveranderd gebleven ten opzichte van vorig jaar. ‘Werk doen dat nuttig is voor anderen’ staat op de negende plaats, ‘zekerheid hebben over de woonplaats’ op de tiende plaats en ‘verantwoordelijkheid dragen voor het werk van anderen’ is dus de hekkensluiter.

‘Jonge talenten zijn onmisbaar voor organisaties’, meent Procam-directeur George Buysrogge. ‘Het is daarom ook belangrijk om te weten wat er bij hen speelt en wat hen drijft in deze fase van hun leven. Veel organisaties leven in de vaste overtuiging dat ze starters op de arbeidsmarkt kunnen aantrekken door bijvoorbeeld een goed beginsalaris en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden te bieden. We kunnen uit het onderzoek echter de conclusie trekken dat werkgevers beter kunnen inzetten op het bieden van uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en uitdaging in het werk. Door goed in te spelen op de wensen van jong talent ontstaat er een vruchtbare arbeidsrelatie en wordt het vroegtijdig verlaten van de organisatie voorkomen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Klopt: Ontwikkelingsmogelijkheden, baanzekerheid en uitdagend werk, dat zoeken jongeren. En dat zijn nu precies de pijlers onder de Calco Masterclass. Maandelijks kunnen tot 10 hoog opgeleide jongeren instromen om, na 2 maanden intensieve trainig, bij een van onze top-500 klanten te worden ingezet. Volg de Calco ambassadeurs om meer te weten te komen.

De basis van ontwikkelmogelijkheden en uitdaging begint bij het individu en niet bij een opleiding. Waarin wil jij je graag ontwikkelen en wat is voor jou nou échte uitdaging? Dit is voor iedereen anders, waardoor het op maat gesneden talentenprogramma van Procam recht doet aan de behoeften van starters en bovendien al 16 jaar bewijst een succesvolle pijler te zijn onder succesvol ondernemen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-16T09:37:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.