Dunit aast ook op gedupeerden faillissement

Risa IT biedt 5000 euro per Corso-contract

Meer geld

Risa IT uit Den Haag gaat garant staan voor de facturen van gedupeerde professionals in het faillissement van ict-detacheerder Corso. De ict-dienstverlener, die gespecialiseerd is in softwareontwikkeling en support, heeft een garantiefonds in het leven geroepen dat maximaal één miljoen euro uitkeert. Per contract dat overgenomen wordt, wordt maximaal vijfduizend euro betaald.

‘De diverse ict-dienstverleners buitelen op dit moment over elkaar heen, in gevecht om de vele nog lopende contracten van de failliete Corso-bedrijven over te nemen’, zegt Ersoy Demirel, algemeen directeur van Risa IT. ‘Deze ict-dienstverleners bieden echter alleen een overname aan van het contract, waarbij de freelancers of bedrijven die met Corso een contract hadden, vervolgens wel met de schulden blijven zitten. Daarom komen wij met dit garantiefonds. Het eventueel resterende bedrag zal door middel van margeverdeling in zijn geheel worden terugbetaald gedurende de looptijd van het contract. Details worden per geval in samenspraak met de betrokkenen bepaald.’

Demirels commercieel manager Bill van Asselt benadrukt dat deze actie van Risa IT niet is bedoeld als een poging ook contracten in de wacht te slepen. ‘Onze model is anders, wij verdienen niet aan zzp’ers. We leveren onze eigen mensen eerst aan klanten en als zij aanvulling nodig hebben, schakelen we zelfstandigen in. We willen voorkomen dat er een smet op de markt komt en doen dit dan ook vooral om schade aan de ict-markt te beperken. Voor het bedrag van één miljoen euro is bewust gekozen. Het straalt iets sterks uit en laat zien dat we het financieel kunnen hebben.’ Inmiddels heeft Risa IT al tien aanmeldingen binnen.

HeadFirst, Between en Dunit

In de ict-detacheringsmarkt is inmiddels een strijd losgebarsten om de contracten van Corso. IT-Staffing nam de goodwill van zijn branchegenoot over en verwierf daarmee ook een voorrangspositie bij het overnemen van de contracten. De leveranciers en zelfstandigen beslissen echter zelf of zij met IT-Staffing in zee willen gaan. De detacheerder heeft tevergeefs nog geprobeerd om de contracten over oktober 2013 te factureren. Eerder lieten HeadFirst en Between al weten ook beschikbaar te zijn voor Corso-gedupeerden, daar komt Risa IT nu dus bij.

Ook Dunit aast op de Corso-contracten. Deze broker is dochter van ict-dienstverlener Capgemini, een oud-klant van Corso. ‘Wij betreuren het faillissement van Corso en de effecten die dit heeft voor de medewerkers van Corso en de schuldeisers’, zegt Frank Broos, operationeel directeur bij Dunit. ‘Wij beseffen ons dat een faillissement van een onderneming van de omvang en statuur van Corso uniek is in onze branche. Dit zou voor onrust kunnen zorgen of dit niet ook voor andere partijen zou kunnen gelden. Vanuit Dunit willen wij je in ieder geval aangeven dat wij, als onderdeel van de Capgemini-groep, financieel uitermate sterk zijn waardoor een vergelijkbare situatie bij Dunit uitgesloten is. Wij zijn op dit moment met verscheidene klanten van Corso in gesprek om te zien hoe we deze situatie voor alle partijen zo goed mogelijk op kunnen lossen.’
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wordt die 5000 euro ineens uitbetaald of is het niet meer dan een garantie die uiteindelijk terugkomt door vanuit de marge te innen ?
Waarom maximeren met 5000 euro ?? Een contract kan op jaarbasis 1600 * de marge opleveren. Dat is aanzienlijk meer compensatie.
Missen we iets ?
Of is er sprake van lekker meeliften op de hype en optreden als barmhartige Samaritaan die sigaren uit eigen dozen uitdeelt en dit in een slimme verpakking doet ?

Vindt dat de Computable ondertussen ook wel iets aan censuur mag gaan doen, want zo wordt dit een platform van pure lariekoek.

Ik vraag me af of partijen wel enig idee bij de marge op dit soort handling contracten hebben: ergens tussen 0,50 tot 1,50 per uur!!! Dus 2000 op jaarbasis...

@jop, dat is ietsje meer ik werkte tot voor kort op de payroll voor Corso (was er net weg) Corso hield c.a 5 Euro per uur aan mij over.
Best netjes mag ik zeggen in het huidige graaiers/wurg klimaat.

Weet iemand hoe de oude club naast Corso, Source er financieel voor staat?

@karl, volgens mij stel jezelf drie vragen over het aanbod van rising sun automation laten we Rinus Balvert de oprichter van risa niet vergeten. Hij nam het een paar jaar terug al op voor ouderen, techneuten en zelfs mensen met een smetje zoals risa dat noemt. Het zit dus in de genen van dit bedrijf om Sinterklaas te spelen ;-) Alle gekheid het heeft nieuwswaarde als het waar is dan kan Demirel iets met geld wat een normaal mens niet kan want hij heeft het eigenvermogen laat staan werkkapitaal niet eens om dit te doen. Dus een hoax of met een partner zo de media ingaan ik denk en hoop voor hem het laatste. Anders zal dit wel het laatste zijn wat we van Ersoy horen.

@keesje als ze 5 euro marge hadden dan hebben ze ook de inzet verzorgd en heb je niet zelf de opdracht binnen gebracht. Gangbaar was een euro per uur voor contractbeheer.

@thefrog Wessel van Alphen heeft een belang in Source dat zal hij niet gedaan hebben omdat het niks is. Geen bankrun op de sector oproepen als dat verder totaal niet nodig is svp. Let wel in de vorige crisis ging er ook maar 1 broker aan dat was Datateam toen heette het nog pool bureau. Ik ga er toch vanuit dat mensen leveranciers en klanten het nu wel genoeg vinden en wellicht ook weer sneller gaan betalen. cash is king maar zonder leveranciers kan geen enkel bedrijf bestaan.

@ The Frog
Bij mijn weten staat Source er nog steeds gezond voor.

Hype
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er kapers op de kust liggen nu Corso is omgevallen. laten we wel zijn, het kan andere 'grotere goden' natuurlijk ook gebeuren. Zo eenvoudig is dat.

Het is voor de contractanten van Coro wel zaak eens rustig te bekijken op welke wijze je juridisch invulling gaat geven aan. Het is namelijk zo dat de tegoeden van en voor Corso natuurlijk nog steeds naar de curator vloeien en je als professional gewoon in de rij moet gaan staan om....

Een elegante optie is het bestaande contract met onmiddellijke ingang te verbreken. Daar is natuurlijk alle reden voor. Doe dit wel samen met de opdrachtgever voor wie je op dit moment werkt.

Natuurlijk....
Er zijn genoeg cowboys en serieuzere partijen die jou als professional binnen willen halen met het oog op het feit dat je al een 'opdracht' aan het vervullen bent.

In dit verhaal van Risa ben ik overigens wel benieuwd of dat aanbod sec alle corso professionals geld of dat er addertjes onder het gras zitten. Ik kan me niet voorstellen dat wanneer een professional over twee weken 'overbodig' is door bijvoorbeeld al deze perikelen, dat het aanbod dan nog zou gelden. Natuurlijk kan ik het mis hebben.

Niks mis mee toch met deze actie van Risa IT? Zoals Maarten zegt, het heeft (gratis) nieuwswaarde.
Dit is gewoon een actie van een zeer commercieel bedrijf met een dito doelstelling. Het leveren van eigen mensen eerst is ook commercieel handig en zouden de meesten ook doen. Dat er niet aan zzp'ers verdient wordt is wel een aanpassing in het 'model'. Het voorkomen van schade aan de ICT markt kan ik dan weer niet plaatsen.
Behalve de 'contracten' zal het waarschijnlijk ook gaan om de 'contacten' met de eindklant, voor de lange termijn... ook niks mis mee toch?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-14T11:57:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.