30 ICT-studenten in debat met topbestuurders

Maarten Hillenaar tijdens IT Talent Debate 2013

Rijks-cio Maarten Hillenaar was de dagvoorzitter van het IT Talent Debate 2013

Dertig ict-studenten gaan tijdens het iBestuur-congres in debat met cio’s, cto’s en ceo’s van ict-bedrijven en de overheid. Het congres vindt plaats op 15 januari 2014 in Den Bosch. Aan de hand van pittige stellingen passeren verschillende thema’s de revue. In discussies gaan de aanwezigen op zoek naar de verschillen in visie van de huidige bestuurders en die van het toekomstige talent.

Toon Gerbrands, directeur van voetbalclub AZ en oud-volleybalcoach, leidt het debat. In totaal passeren er zes, door ict-studenten geformuleerde stellingen de revue, verdeeld over twee debatrondes. De eerste ronde van het Lagerhuisdebat gaat vooral over privacywetgeving, beveiliging en ethiek rondom ict-innovaties. De ronde daarna richt zich meer op de iOverheid in de samenleving. Per stelling en na afloop van elke ronde wordt er digitaal gestemd door het aanwezige publiek.

Aanwezige topbestuurders

In totaal doen er vijftien topbestuurders uit het ict-bedrijfsleven met de debatten mee. Onder hen vertegenwoordigers van onder meer Capgemini, HP, IBM en Ordina. Vanuit de overheid zijn in ieder geval de Rijks-cto, de secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie en de cio’s van de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Financiën van de partij.

Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor deelname door studenten. De dertig gegadigden worden geselecteerd door organisator Conjugo. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 13 december 2013 via hun studentenvereniging aanmelden of rechtstreeks bij Conjugo. Er wordt met alle studenten telefonisch contact opgenomen om het Lagerhuis bij hen te presenteren en om te kijken of zij de juiste studenten zijn voor het debat.

IT Talent Debate

Eerder dit jaar organiseerde Conjugo samen met zestien ict-gerelateerde studieverenigingen het IT Talent Debate 2013. Hiervoor selecteerden ict-studenten tien bedrijven waarmee ze in debat gingen. Dit debat wordt in 2014 opnieuw gehouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-19T08:08:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.