9 informaticastudenten winnen aanmoedigingsprijs

500 euro beloning

Negen studenten in de informatica en technische informatica ontvangen op 29 november bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen te Haarlem een aanmoedigingsprijs van vijfhonderd euro voor hun studieresultaten in het eerste studiejaar. Zij behaalden de beste studieresultaten. Deze Jong Talent Aanmoedigingsprijzen zijn beschikbaar gesteld door het Ngi-platform voor ict-professionals om de studie in informatica te stimuleren.

Maarten Emons, bestuurslid van het NGI-platform, reikt deze Jong Talent Aanmoedigingsprijzen uit aan Daan Peters (TU Eindhoven), Jelmer Mulder (Vrije Universiteit), Bryan Eikema (Universiteit van Amsterdam), Simon Kassing (TU Delft), Jip Spel (Universiteit Twente), Jan van Houten (Rijksuniversiteit Groningen), Emma Gerritse (Radboud Universiteit Nijmegen), Angelo Mekenkamp (Universiteit Utrecht) en Mark van den Bergh (Universiteit Leiden).

Op 29 november worden in Haarlem bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen in totaal vijftig aanmoedigingsprijzen uitgereikt aan jonge talenten in de technische en exacte vakken. Hun gemiddelde eindresultaat is een 9.

Jong Talent Afstudeerprijzen

Daarnaast worden dit jaar nog tien Afstudeerprijzen (van vijfduizend of tweeduizend euro) uitgereikt. Belangrijke criteria voor de Jong Talent Afstudeerprijzen zijn het innovatieve karakter, de theoretische onderbouwing en de betekenis voor de maatschappij. De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen te Haarlem verzorgt jaarlijks de jurering en de prijsuitreiking. Volgend jaar zijn er opnieuw Jong Talent Prijzen te winnen.

De Ngi Informatie Scriptieprijs voor Informatica en Informatiekunde van vijfduizend euro is gewonnen door Arne Hillebrand voor zijn scriptie Separating a polygonal environment into a multi-layered environment. (LINK)
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-29T11:29:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.