HP akkoord met hogere ontslagvergoeding

deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

De vakbonden en ict-bedrijf HP hebben een principe-akkoord bereikt over een sociaal plan. Er is overeenstemming over correctie van de ontslagvergoeding. De door bonden gewenste ZZP-bonus komt er niet.

'Wij zijn tevreden met het bereikte resultaat. Naast een aantal verbeteringen blijft voor het fiscale jaar 2014 het huidige sociaal plan vrijwel onveranderd', reageert belangenbehartiger Huug Brinkers van De Unie. Het nieuwe sociaal plan loopt van 1 januari 2014 tot 1 januari 2016.

De onderhandeling waren in een impasse geraakt. HP wilde per november 2014 ontslagvergoedingen volgens de kantonrechtersformule invoeren. Dit betekende voor de meeste leden een versobering. Voor de bonden was die versobering van de ontslagvergoeding het grootste struikelblok.

Nu is overeengekomen dat vanaf het fiscale jaar 2015 de kantonrechtersformule wordt gecorrigeerd. HP is akkoord met een verhoging van de C-factor van 1,1 naar 1,3.

Geen ZZP-bonus

De door de bonden gewenste bonus voor ZZP'ers is van de baan. Medewerkers die na een vast dienstverband bij de werkgever terugkeren als zzp'er krijgen geen extra geld.

Eerder gaven de bonden al aan dat deze ZZP-bonus geen breekpunt was in de onderhandelingen.

Bemiddelingstermijn

Andere hoofdpunten in het akkoord zijn wijzigingen in de bemiddelingstermijn. De bemiddelingstermijn voor de leeftijdscategorie onder 45 jaar wordt met 2 maanden verlengd (wordt 8 maanden). De termijn voor de categorie boven 55 jaar wordt met 2 maanden verkort (wordt 10 maanden).

Vakbondsleden krijgen tot vrijdag 13 december 2013 om op het akoord te reageren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-03T11:58:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.