Dion Kotteman wordt tijdelijk Rijks-CIO

Dit artikel delen:
Dion Kotteman

Dion Kotteman is benoemd tot interim-directeur Informatiseringsbeleid Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, onder verantwoordelijkheid van minister Blok (Wonen en Rijkdienst). Zijn aanstelling is een detachering voor de periode van 1 januari 2014 tot 1 januari 2015, waarbij Kotteman ook optreedt als Rijks-cio en voorzitter van de Interdepartementale Commissie Chief Information Officers (ICCIO). Hiermee volgt hij Maarten Hillenaar op.

Kotteman is op dit moment nog raadsadviseur/programmadirecteur bij het ministerie van Financiën. Ook is hij nog interim directeur Rekenschap bij het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. Deze opdracht loopt echter een dezer dagen af. Hij kan daarom ook per 1 januari 2014 Maarten Hillenaar gaan opvolgen. Van 2008 tot juni 2012 was Kotteman algemeen directeur van de Rijksauditdienst. Voordat Kotteman de overstap naar de overheid maakte was hij bijna 6,5 jaar als directeur de belangrijkste man achter de ict-beveiliging bij bank en verzekeraar ING.

Kotteman heeft ruime managementervaring in de profit- en non-profitsector, schrijft boeken en spreekt regelmatig over projectmanagement. Hij is ervaren in bedrijfsvoering, it en auditing. Hij was lid van verschillende universitaire raden van toezicht. In januari 2012 werd hij genomineerd voor de titel best presterende ambtenaar. Er is gekozen voor een detachering in verband met het uitvoeren van de Hervormingsagenda en de taakstellingen bij het ministerie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

uit het artikel: Er is gekozen voor een detachering in verband met ......

kennelijk wordt de taak van CIO niet zo serieus genomen dat er een structurele oplossing nodig is :-(

Kennelijk moet er inderdaad weer een stoeltje warm worden gehouden. Je zou je af moeten vragen waarom voor een dergelijke constructie is gekozen als er een zwaargewicht a la Kotteman word aangesteld. Dan moet je deze vooral geen ruimte en duidelijk mandaat meegeven.

Ik volg de mening van Maarten in deze. Merkwaardig.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-20T15:11:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.