Automatiseerder gaat wel aandeelhouders raadplegen

ICT Automatisering wijst DPA de deur

Het bestuur en de raad van commissarissen van systeemintegrator en technisch dienstverlener ICT Automatisering gaat niet in op het nieuwe fusievoorstel van detacheerder DPA. Laatstgenoemde riep onlangs ICT Automatisering op om de beoogde overname van ingenieurs- en softwareontwikkelingsgroep Brandfort te stoppen en opnieuw om de tafel te gaan met DPA om over een mogelijk samengaan te praten. Ook vroeg DPA om een buitgewone aandeelhoudersvergadering (bava) zodat aandeelhouders hun mening mogen geven over de Brandfort-deal. Dit laatste honoreert ICT Automatisering wel, de bava wordt op 11 februari 2014 gehouden.

Onlangs stuurde DPA een brief naar ICT Automatisering waarin het uitlegt waarom de beoogde overname van Brandfort niet moet doorgaan, waarom een samengaan met DPA beter is en bood de detacheerder de andere aandeelhouders van ICT Automatisering aan om hun aandelen over te nemen. In dezelfde brief schermt DPA ook met een mogelijke vijandige overname van ICT Automatisering, als de automatiseerder de Brandfort-acquisitie doorzet. Op de eerste drie punten wordt in een brief toelichting gegeven, over het laatste punt rept ICT Automatisering geen woord.

Brandfort-acquisitie

De brief van DPA bevat een aantal uitlatingen met betrekking tot de Brandfort-transactie die volgens ICT Automatisering feitelijk onjuist zijn. Het gaat hier om een door DPA verkeerde berekening en de verkeerd uitgelegde motivatie achter de transactie met Brandfort. Als weerwoord laat ICT Automatisering weten nog steeds volledig achter de Brandfort-transactie te staan.

‘Brandfort en ICT Automatisering passen strategisch uitstekend bij elkaar. Ook de aandeelhouders van ICT Automatisering zien, in tegenstelling tot wat DPA suggereert, deze strategische rationale, zo blijkt uit gesprekken die we met aandeelhouders hebben gevoerd.’

Geen fusie met DPA

Het bestuur en de raad van commissarissen van ICT Automatisering blijven bij hun standpunt dat, ook onder de nieuwe voorwaarden, het bod van DPA niet attractief is voor aandeelhouders en dat de strategische rationale van een fusie met DPA ontbreekt. Op basis hiervan is ICT Automatisering van mening dat een fusie met DPA niet in het belang is van het bedrijf en zijn stakeholders.

‘Naar het oordeel van ICT Automatisering is het voorgestelde openbaar bod van DPA weliswaar zeer aantrekkelijk voor de huidige DPA-aandeelhouders, maar bepaald niet voor de huidige ICT Automatisering-aandeelhouders’, zo staat in de brief te lezen. ‘Het moge duidelijk zijn dat het voorstel van DPA dan ook niet kan worden aangemerkt als een ‘superieur bod’ en dat ICT Automatisering op deze voorwaarde dus ook geen beroep kan doen.’ Ook indien de transactie met Brandfort onverwacht geen doorgang zou vinden, wil ICT Automatisering zelfstandig doorgaan als bedrijf.

Bava

Het enige punt waarop ICT Automatisering DPA tegemoet wilde komen, was op het uitschrijven van een buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava). Met 20,4 procent aan aandelen is DPA een grote aandeelhouder in ICT Automatisering. ICT Automatisering houdt daarom een informele stemming over de Brandfort-transactie. Deze bava vindt plaats op 11 februari 2014.

Vanwege vakantietijd waren er bij ICT Automatisering en DPA nog geen mensen in staat om op vragen van Computable te reageren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-23T11:17:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.