Landelijke Girlsday op 24 april 2014

VHTO promoot opnieuw ICT onder jonge meisjes

Girlsday 2012

Het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek VHTO houdt op donderdag 24 april 2014 opnieuw de landelijke Girlsday. Dit initiatief is een samenwerking tussen bedrijven en scholen om jonge meisjes van tien tot vijftien jaar kennis te laten maken met bètawetenschappen, techniek en ict.

Hoewel steeds meer meisjes in het voortgezet onderwijs kiezen voor exacte vakken, het aantal bèta/technische studenten toeneemt en steeds meer bedrijven nut en noodzaak zien voor het vroegtijdig interesseren van meisjes voor bèta, techniek en ict, blijft aandacht voor dit thema nodig, met name in het vmbo en mbo.

Participatie van meisjes

VHTO wil daarom dat jonge meisjes zich beter en breder oriënteren op hun toekomstige studiekeuze en dat deze meisjes niet bij voorbaat bèta, techniek en ict uitsluiten zonder het te kennen. VHTO streeft er naar de participatie van meisjes en vrouwen aan bètawetenschap, techniek en ict in Nederland te vergroten. Op die manier kan het verwachte tekort aan bèta/technici worden opgelost.

Tijdens Girlsday nemen meisjes deel aan excursies en doe-activiteiten bij uiteenlopende bèta/technische en ict-bedrijven en (onderzoeks-)instellingen of technische/ict-afdelingen door heel Nederland. Op een leuke, interactieve en beroepsgerichte manier maken de meisjes op deze dag kennis met bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk en met de vrouwen en mannen die daarin werkzaam zijn.

Aanmelden voor Girlsday

Als bedrijven, (onderzoeks-)instellingen en scholen zich willen aanmelden, dan kan dit via www.girlsday.nl/aanmelden. Voor vragen over Girlsday kan er een e-mail worden gestuurd naar girlsday@vhto.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-31T10:55:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.