Lotte de Bruijn wordt directeur Nederland ICT

Lotte de Bruijn

Lotte de Bruijn

Het bestuur van Nederland ICT heeft Lotte de Bruijn benoemd tot nieuwe directeur van de brancheorganisatie. Zij start half februari en volgt Peter van Schelven op, die deze functie vanaf het vertrek van Sylvia Roelofs in september 2013 op interim-basis vervult. Lotte de Bruijn is afkomstig van Dell waar zij sinds 2007 diverse functies heeft vervuld, het meest recent als sales manager Public. Vanaf februari 2012 was zij tevens voorzitter van het Young ICT Professionals Netwerk binnen Nederland ICT.

‘Het bestuur is unaniem blij met de komst van Lotte de Bruijn’, zegt Nederland ICT-voorzitter Bart Hogendoorn. ‘Zij werkt al jaren in de sector en kent de markt. Wij kenden haar al als voorzitter van het YIP-netwerk en zij kent daardoor ook Nederland ICT goed.’ Zelf is Hogendoorn sinds juli 2013 voorzitter van Nederland ICT.

Volgens de voorzitter zullen spectaculaire technologische ontwikkelingen de ict-sector een ander gezicht geven en een ongekende impact hebben in alle sectoren van economie en maatschappij. Internet-of-things, big data en 3D-printing zijn daar volgens Hogendoorn voorbeelden van. ‘Als digital gateway en als aantrekkelijke vestigingsplaats voor datacenters, kan Nederland uitgroeien tot een internationale proeftuin voor nieuwe toepassingen en uitgroeien tot een ‘Silicon Delta’. Dat vraagt volgens het bestuur om een nieuwe agenda voor de toekomst. Daar ligt een taak voor de nieuwe directeur.’

Sylvia Roelofs

Lotte de Bruijn volgt Peter van Schelven op die de functie van directeur tijdelijk vervulden na het vertrek van Sylvia Roelofs. In gesprekken eerder in 2013 tussen bestuur en Roelofs bleek dat een basis ontbrak voor samenwerking op de langere termijn. Roelofs heeft bij Nederland ICT achttien jaar als directeur de scepter gezwaaid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gefeliciteerd, veel succes.

Gefeliciteerd Lotte.

Nice move!

Congrats Lotte, veel succes en plezier gewenst!

Gefeliciteerd Lotte en veel succes en plezier in je nieuwe uitdaging in de toekomende spannende tijd van nieuwe technologische ontwikkelingen!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-07T15:46:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.