'Nieuwkomer scoort vaker hoger salaris'

Dit artikel delen:

Bedrijven zijn ook in 2014 bereid om de salarissen voor nieuw ict-personeel te verhogen. In 2013 verhoogden ze na het vinden van de juiste kandidaat vaak het salaris-aanbod van de nieuwe kandidaat. Daarmee is loonsverhoging een belangrijk middel om professionals binnen te halen op de ict-markt. Ook in 2014 zijn bedrijven bereid om dat te doen, stelt marktonderzoeker Robert Walters in de Salary Survey 2014.

In de samenvatting die is toegespitst op de Nederlandse ict-sector stelt de onderzoeker dat salarisverhogingen vooral voor nieuwkomers bespreekbaar zijn. Het stelt dat door schaarste op de arbeidsmarkt bedrijven er vaak toe bereid zijn om er een schepje bovenop te doen. Zo halen ze nieuw personeel binnen. Schaarste op de ict-markt versterkt de onderhandelingspositie van ict-profesionals. Uit de de resultaten blijkt verder dat de salarissen voor ict'ers over de hele linie nagenoeg gelijk blijven.

Het bureau noemt ontwikkelaars en managers van e-commerce-oplossingen in de detailhandel en implementatie-experts van erp-systemen als meestgevraagde ict'ers. Volgens de marktonderzoeker zijn ook Informatie Management-professionals gewild. 'Bedrijven leggen de nadruk op kostenbesparingen en de ontwikkeling van systemen voor informatie management (IM).

Interim

'Managers moeten duidelijk laten zien welke resultaten ze bereikt hebben op het gebied van kostenbesparing of procesverbetering. Dat geldt met name voor interim-manager.' Verder bespeuren de onderzoekers dat veel ict'ers door de economisch onzekere situatie op hun plek blijven zitten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed artikel, wat me overigens wel verbaasd is dat er meer salaris wordt toegekend aan nieuw personeel.

Lijkt me dat er juist in het huidige personeel geinvesteerd moet worden alvorens nieuwe te werven.

Oftewel als je niet tevreden bent als vast medewerker over het salaris. Kan je soliciteren op je eigen functie die na ontslag vrijkomt.

De werkgever heeft namelijk op dat moment ook geen inwerk periode en/of opleidings kosten.

Dus vandaag de dag is het vaak alleen nog mogelijk om er in salaris vooruit te gaan door ergens anders te gaan werken.

Dat zie je wel vaker dat nieuw personeel meer gaat verdienen. Het voorbeeld wat een bedrijf op zo'n moment geeft is dat overstappen naar een ander bedrijf loont. Niet heel erg handig als je je huidige personeelsleden wilt behouden. En kan ook ontevredenheid onder het huidige personeel veroorzaken. Salaris blijft een gevoelige kwestie...

JB,

Natuurlijk heb je helemaal gelijk, alleen in de praktijk is het helaas vaak anders.

Als je ergens enige tijd zit is het van belang op de radar te blijven. Na enige tijd wordt alles wat je doet soms als standaard aangenomen. En verliest men je toegevoegde waarde (ervaring/expertise) uit het oog. Blijf je jezelf daarom goed intern verkopen en maak duidelijke toekomstplannen. Zodat je kan blijven groeien. Stilstand is namelijk achteruitgang.

Echter moet de organisatie hier natuurlijk wel in meewerken en ook voor open staan.

Doen ze dat niet dan kan je altijd nog eens buiten de deur kijken.

Goed artikel waar het het stukje ,'interim' aan gaat. daar staat de deur weer wagenwijd open.

Want waarom automatiseerde je ook alweer?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-30T11:46:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.