Bijna kwart ICT'ers zoekt nieuwe baan

Bijna een kwart (24 procent) van de ict'ers is actief op zoek naar een nieuwe baan. 41 procent staat open voor een nieuwe uitdaging. Dat blijkt uit een enquete van ict-dienstverlener Peak-IT onder vierduizend automatiseerders. Volgens het bedrijf komt de arbeidsmarkt weer in beweging en is economische verbetering zichtbaar. 'Ict'ers zijn anno 2014 minder angstig om te switchen.'

Van de ondervraagde ict'ers geeft 35 procent aan niet te zoeken naar een nieuwe baan. Respondenten die wel open staan voor ander werk, of daar actief naar op zoek zijn, noemen doorgroeimogelijkheden en de vestiging van de werkgever als belangrijkste criteria voor nieuw werk.

Voor ict'ers in de leeftijdscategorie 18 tot 30 jaar zijn doorgroeimogelijkheden vooral belangrijk. Ict-professionals van 31 tot 35 jaar hechten meer waarde aan het dichtbij huis werken.

Linkedin

Nationale Vacaturebank en Monsterboard worden het meest genoemd als vindplaats voor vacatures. Ook in de gratis kranten Metro en Spits wordt veel gezocht naar personeelsadvertenties. 'De groep 31 tot 35 jarigen oriënteert zich ook opvallend vaak via Linkedin op een nieuwe baan', stelt Peak-IT.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goh, hoe buyest kan de weergave van zulks een artikel toch zijn. En al die IT professionals die thuis zitten? Die ook ondervraagd?

Dat heeft alles te maken met het effect beschreven in een ander Computable artikel : "Nieuwkomer scoort vaker hoger salaris".

@NumoQuest : je bedoeld waarschijnlijk : "biased"

ICTers van 18-35 jaar ????
Uiteraard want alle ICTers van 35+ die hebben zonder uitzondering al hun droombaan weten te verwezelijken.

Maar dan toch ... die 18-30 jaar ??? je plaatst een scholier in de zelfde catagorie als iemand met laten we zeggen een jaar of acht ervaring ?
Ik heb eens even vlug op de website van Peak bij de vacatures gekeken. Toen was het me inderdaad meteen duidelijk.

@numoquest Er staat toch "Bijna kwart ICT'ers zoekt nieuwe baan". Dat kunnen toch ICTers zijn die tuis zitten?

Verbazingwekkend dat jullie in dit verhaal maar naar een heel klein segmentje van de IT'ers kijken, die van 18 tot 35 jaar. Alle anderen (lees: ouderen) zijn al opgegeven of zo?
Hoeveel van hen zijn op zoek naar een andere baan?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-31T14:17:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.