RWS stelt Perry van der Weyden als CIO aan

Perry van der Weyden

Perry van der Weyden

Perry van der Weyden is benoemd tot hoofdingenieur-directeur van de dienst Centrale Informatie Voorziening van Rijkswaterstaat (RWS), onderdeel van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hij gaat ook de functie van cio bekleden. Van der Weyden komt van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waar hij als directeur verantwoordelijk is voor het Shared Service Center ICT. Hij start 15 april 2014 in zijn nieuwe functie.

Van der Weyden is iemand die het ict-werkveld goed kent. Bij Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is hij verantwoordelijk voor het samenvoegen van de werkplekken van de kerndepartementen. Hierbij heeft hij de services opgetuigd en alle organisatieonderdelen overgenomen. Die overgang is goed en rustig verlopen, wat een prestatie van formaat is.

Van 2003 tot 2010 was hij directeur van de Shared Services-organisatie ICT bij het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat. Daarvoor was hij senior business consultant bij Pinkroccade. Tot 1998 werkte hij bij de gemeente Rotterdam voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bij Rijkswaterstaat staat Van der Weyden voor grote ict-uitdagingen. De overheidsinstelling richt zich van oudsher op civiele techniek, maar informatievoorziening wordt de komende jaren belangrijker dan dat. Rijkswaterstaat wordt op het vlak van verkeer met enorme ontwikkelingen geconfronteerd, zoals in car-technologie. Op het vlak van de scheepvaart wordt de informatievoorzieningen gekoppeld aan de civiele technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-19T10:24:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.