Maarten Hillenaar keert terug bij PBLQ

Dit artikel delen:

Na een afwezigheid van vijf jaar keert voormalig Rijks-cio Maarten Hillenaar terug bij PBLQ. Deze organisatie wordt gevormd door Het Expertise Centrum (HEC), ROI Opleiding, Coaching & Advies en Zenc en adviseert de publieke sector in Nederland. Hillenaar start per 1 april 2014 als principal consultant bij PBLQ.

In zijn nieuwe functie gaat Hillenaar zich bezighouden met de internationale strategie van PBLQ. Daarnaast gaat hij zich inzetten om een brug te slaan tussen ict en de overheid. ‘Dat is iets dat mij nog altijd fascineert’, zegt Hillenaar. ‘Ik snap niet waarom er nog steeds zo'n grote kloof zit tussen het ict-bedrijfsleven en de overheid.’

Speerpunten als Rijks-cio

Hillenaar was de eerste cio van de Rijksoverheid. Hij begon in 2009 als directeur Informatiseringsbeleid Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Als chief information officer van de Rijksoverheid moest hij ervoor zorgen dat informatie en ict beter werden ingezet in de primaire en ondersteunende processen van de Rijksdienst. Speerpunten in zijn beleid waren de vergroting van de samenwerking op ict-gebied tussen ministeries, het werken vanuit één i-strategie, de betrokkenheid van het topmanagement en het realiseren van een robuuste informatie-infrastructuur, waarvan het terugdringen van het aantal rekencentra onderdeel is.

Hillenaar studeerde rechten en bestuurskunde en begon zijn carrière bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) waar hij hoofd Informatiebeleid was. Daarna werd hij algemeen directeur bij PinkRoccade. Zijn volgende stap bracht hem bij Het Expertise Centrum, dat nu PBLQ HEC heet. PBLQ richt zich op beleid en uitvoering van essentiële aspecten als organisatie, informatie en personeel. Bij PBLQ werken ruim honderdzeventig hooggeschoolde deskundigen met veelzijdige ervaring. Met betrokkenheid en passie voor de publieke sector helpen zij mensen en organisaties in binnen- en buitenland.

Computable Awards 2014

Maarten Hillenaar zit ook in de jury van de Computable Awards 2014. De mogelijkheid om voor te dragen hiervoor is inmiddels gesloten. Komende week buigt Hillenaar met zijn mede-juryleden zich over de in totaal 504 voordrachten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-17T08:36:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.