IT Talent Debate selecteert 10 ICT-werkgevers

Maarten Hillenaar tijdens IT Talent Debate 2013

Voormalig Rijks-cio Maarten Hillenaar was vorig jaar dagvoorzitter tijdens het IT Talent Debate.

De raad van advies, bestaande uit it-gerelateerde studieverenigingen uit het hele land, hebben de tien ict-werkgevers geselecteerd voor deelname aan het IT Talent Debate 2014. Het technisch personeel van Afas, Atos, Capgemini, EsperantoXL, Incentro, KZA, Topicus, SVB, VX Company en Ymor vertelt over lopende projecten en de sfeer op de werkvloer en voert het woord tijdens het debat. Het bedrijf dat zijn visie het beste weet over te brengen ontvangt aan het einde van de dag de IT Talent Debate Award.

Het IT Talent Debate 2014 vindt dit jaar op vrijdag 23 mei plaats in Amsterdam. Tijdens de recruitmentdag krijgen 250 derde- en vierdejaars ict-studenten de kans om een inhoudelijk debat te voeren met de door hen zelf gekozen bedrijven. Daarnaast verzorgen de bedrijven leerzame workshops en worden deelnemers uitgenodigd om in huiskamersessies op informele wijze met elkaar in gesprek te gaan.

Info Support en SciSports

Voor de tweede editie van het IT Talent Debate wordt er nauw samengewerkt met het Nederlands Debat Instituut (NDI). Het NDI leidt het debat en bepaalt samen met de studenten over welke stellingen de tien bedrijven debatteren. Opvallend is dat het merendeel van de bedrijven er voor kiest een afvaardiging van het topmanagement te laten deelnemen aan het debat. Dit jaar nemen onder andere Jan Flippo, cio van de gemeente Amsterdam, en Computable-hoofdredacteur Sander Hulsman plaats in de jury. In zijn rol als juryvoorzitter zal Flippo de kwaliteit van het debat bewaken. Info Support, de winnaar van IT Talent Debate 2013, is ook dit jaar van de partij. Zij nemen de prijsuitreiking voor hun rekening.

Gastspreker op 23 mei is SciSports, een start-up van de Universiteit van Twente die nieuwe technologieën omzet naar concrete middelen voor de sportwereld. Naast een presentatie nemen zij de virtual realitybril ‘Oculus Rift’ mee. SciSports is een joint venture gestart met Archivision en samen produceerden zij real life sportsituaties in de virtuele wereld voor de Oculus Rift.

Ymor

It-dienstverlener Ymor is dit jaar opnieuw gekozen. ‘We vinden het een eer om er weer bij te mogen zijn’, zegt ketenbewakingspecialist Mark van Dorst daarover. ‘Voor ons was de vorige editie een groot succes. De interactie tussen bedrijf en student, de huiskamersfeer, de workshopronde en het debat zijn perfecte manieren om de dienstverlening van Ymor bij studenten op de kaart te zetten. Zij hebben aangegeven de focus op de inhoud te leggen. Gezien onze specialistische niche in de it-sector sluit Ymor daar graag op aan.’

Inschrijving

Studenten kunnen zich inschrijven voor deelname aan het IT Talent Debate 2014. Inschrijving is gratis en verloopt via de website van het IT Talent Debate: www.ittalentdebate.com. Er zijn 250 plaatsen beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-31T10:03:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.