Xerox-personeel legt opnieuw het werk neer

Medewerkers gaan demonstreren in Brussel

Medewerkers van Xerox in Venray leggen vrijdag 4 april 2014 opnieuw voor 24 uur het werk neer. Volgens FNV Bondgenoten gaan enkele tientallen stakers naar Brussel om deel te nemen aan een internationale demonstratie voor een sociaal Europa. Het is de zesde keer dat werknemers actie voeren. Inzet van de staking is nog steeds een salarisverhoging voor behoud van koopkracht en meer zekerheid voor tijdelijke krachten.

Volgens FNV Bondgenoten hebben de Xerox-werknemers steunbetuigingen ontvangen van de Belgische vakbond ABVV Metaal en de IndustriALL Global Union, een internationale vakbond die ongever vijftig miljoen werknemers vertegenwoordigt in de mijnbouw, industrie en energiesector.

Xerox-woorvoerder Patty de Jong laat weten dat de onderhandelingen met de bond afgelopen week hebben stilgelegen in verband met de vakantie van één van de bondsbestuurders. 'De directie in Venray heeft de deur openstaan voor nieuwe onderhandelingen. Met vakbond De Unie zitten we nog steeds aan tafel maar de FNV heeft zich helaas teruggetrokken uit die onderhandelingen.' 

Hoeveel FNV-leden gaan staken en demonstreren in Brussel is nog niet bekend. Dat wordt pas duidelijk na de inschrijving. Bij de vorige actie deden 75 medewerkers mee, vertelt De Jong.  

De bonden en de werkgever liggen in de clinch over een nieuwe cao. De vakbonden eisen een loonsverhoging van 3 procent en willen dat de positie van uitzendkrachten wordt verbeterd. De werkgever biedt een loonsverhoging van 1,25 procent, een eenmalige uitkering en aanvullende arbeidsvoorwaarden en zegt door de marktomstandigheden niet aan de eisen van de bonden te kunnen voldoen.

De bonden zijn vooral verbolgen over de hoge beloningen aan de directie van het bedrijf, terwijl voor werknemers de gevraagde loonsverhoging er niet inzit.

'Levering niet in gevaar'

Volgens Xerox is de levering van toners niet in gevaar is. Het bedrijf benadrukt dat ondanks de stakingen de dienstverlening naar de klanten niet in het geding is. 'We doen er alles aan om de levering van toners te garanderen'

Bij Xerox in Venray werken ongeveer achthonderd mensen. Het gaat om fabricage, logistiek en distributie van Xerox gebruiksartikelen, producten en onderdelen, zoals drums en toners voor kopieer-, en printapparatuur. Er wordt geleverd aan landen in de EMEA-regio, Rusland en India.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Verstandige mensen daar in Venray.
Met name de FNV is goed bezig.
Philip Morris weg uit Bergen op Zoom, straks ook Xerox uit Venray verdwenen.
Geen probleem hoor in Venray, daar is werk zat.
Vooral doen dat staken - werk neerleggen.
Jij zal ze krijgen...
Advies aan Xerox: op naar India, daar kijken ze niet zo nauw.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-03T14:00:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.