BCG benoemt Robbert Kuppens tot CIO

Robbert Kuppens is de nieuwe cio van BCG.

Adviesbureau The Boston Consulting Group (BCG) benoemt Robbert Kuppens (49) tot cio. Kuppens werkte eerder als cio voor de EMEA-organisatie van netwerkleverancier Cisco. Sinds januari 2014 is Kuppens als partner betrokken bij het Amsterdamse kantoor van BCG. Nu krijgt hij als cio de leiding over de internationale organisatie van het bedrijf.

Kuppens volgt Tom Dionisio op die eind maart 2014, na ruim vijftien jaar van dienst zijn functie van cio neerlegde. Kuppens wordt verantwoordelijk voor innovatie en ‘operational excellence’ binnen BCG's wereldwijde it-functie. Daarbij zal hij een beroep doen op BCG's eigen consulting ervaring op het gebied van ict en organisatieverandering.

Van 2007 tot 2014 was Kuppens cio voor de EMEA-regio en Rusland bij Cisco. Daarnaast was hij lid van het wereldwijde team van ict-leidinggevenden. In zijn rol als cross-operations manager was hij verantwoordelijk voor de samenwerking tussen het EMEA en Russisch leiderschapsteam en de lokale en wereldwijde ict-functies. 'De genoemde landenregio vertegenwoordigt ruim een kwart van Cisco's wereldwijde omzet 48,6 miljard dollar', meldt BCG in het bericht over de benoeming.

Neyenrode

Kuppens heeft ruim 25 jaar ervaring in business en it-management consulting en dagelijks bestuur. Voordat hij bij Cisco in dienst trad, was hij e-strategy partner bij KPMG’s Nolan, Norton & Co. Daarvoor werkte hij bij Digital Equipment Corporation (DEC) en NCR Corporation.

De cio behaalde een master in computerwetenschappen en studeerde af in econometrie aan de Universiteit van Utrecht. Daar doceert hij ook over network virtual organization and enterprise information architectures. Daarnaast is hij jaarlijks spreker op vijftien tot twintig grote internationale conferenties en is hij docent voor Nyenrode's CIO MBA programma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoe trots mag ik zijn als vader van Robbert Kuppens waarbij ik de hoop uitspreek dat Robbert vooral gelukkig is, met zijn werk maar ook zeker met zijn jong gezin. In geluk schuilt immers het hele welzijn hetgeen zeer zeker ten goede komt voor een bedrijf als BCG. Ik wens hem nogmaals alle succes toe in zijn nieuwe functie. Weldone son.

Hallo Robbert.

Wij zijn trots op jouw.

Liefs Nellie en Ad hua hin Thailand.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-14T16:10:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.