Groningen start flexibele deeltijdstudie HBO-ICT

De Hanzehogeschool Groningen biedt vanaf september 2014 een flexibele deeltijdopleiding hbo-ict aan. 'Het wordt een brede opleiding met een verdieping in de richting van business it & management, waarbij flexibele modulaire deelname mogelijk is', aldus de opleider. Bij gebleken belangstelling wordt ook een verdieping in software-engineering aangeboden. Het Instituut voor Communicatie, Media & IT zegt met de nieuwe opleiding in te spelen op de dreigende tekorten aan ict-personeel in Nederland.

De opleider zegt in te springen op de vraag naar functies waarbij de verbinding tussen business en ict centraal staat. 'Er worden steeds meer ict-professionals gevraagd die een brug kunnen slaan tussen de vraag van het management en het aanbod van ict-diensten. De hogeschool zegt in te springen op die zogenoemde alignmentfunctie.

Met de start van de deeltijdopleiding hbo-ict levert de Hanzehogeschool Groningen een bijdrage aan het omscholen van professionals op het gebied van business, it en management. De hogeschool is één van de partners in Samenwerking Noord; een samenwerkingsverband tussen 26 semi-publieke en publieke organisaties uit de noordelijke regio die de handen ineen hebben geslagen om gezamenlijk als werkgevers de dreigende tekorten op de ict-arbeidsmarkt het hoofd te bieden.

De opleider schrijft: 'De ontwikkelingen op het vlak van ict volgen elkaar in snel tempo op. Daarnaast is ict per definitie een werkveld waarin professionals nooit uitgeleerd zijn. Er is dus behoefte aan blijvende scholing, die ook door de werkgevers gestimuleerd wordt.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zeer goed iniatief.

Zo is het nog goed te combineren met je werk.

'Het wordt een brede opleiding met een verdieping in de richting van business it & management'

dan is computable komende jaren weer mooi voorzien van hoop bla bla artikelen over cloud 2.0, nog biggere data, en geklaag dat we nog geen knop hebben waar 5 GL code uit komt rollen.

"De hogeschool zegt in te springen op die zogenoemde alignmentfunctie."

Het is waar wat ze zeggen over de trein naar Groningen, je reist terug in de tijd. Tenslotte wordt al meer dan 10 jaar over business-IT alignment geouwehoerd maar zitten we 13 jaar later nog steeds te klûnen met Windows XP. It Giet Oan!

@Ewout
Het feit dat Windows XP nog in gebruik is bij de overheid kan je ook opvatten als een uiterst geslaagd stuk alignment. Wellicht dat we ook de-alignmnent specialisten nodig hebben.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-24T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.