Dell schiet Nederlandse start-ups te hulp

Ict-leverancier Dell schiet ict-start-ups te hulp met een voor Nederland nieuw ondersteuningsprogramma. Het bedrijf opent een Center of Entrepreneurs voor Nederlandse bedrijven. Daarmee helpt het beginnende ict-bedrijven aan kennis, financiële ondersteuning, technologie en een netwerk. Eerder was die ondersteuning alleen toegankelijk voor bedrijven uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en Ierland. Dell maakte de komst van het Center of Entrepreneurs bekend tijdens The Next Web-conferentie, een evenement voor start-ups in Amsterdam.

Het Center for Entrepreneurs ondersteunt ondernemers op een aantal vlakken in hun ontwikkeling. De belangrijkste componenten in het programma zijn financiering, kennis, technische expertise en toegang tot het wereldwijde netwerk van Dell. Met de lancering van het Center for Entrepreneurs haalt het ict-bedrijf ook de banden aan met de Nederlandse ondernemers. Het programma bevat onderdelen die specifiek gericht zijn op gevestigde bedrijven en hen de kans bieden om te profiteren van onder meer uitgebreide netwerken en financiering.

'Wij zijn blij dat wij dit nu ook in Nederland kunnen aanbieden. We gaan niet alleen ondernemers rechtstreeks ondersteunen met expertise, financiering en it-oplossingen, wij gaan ze ook helpen om hun internationale netwerk uit te breiden en van elkaars ervaringen te profiteren', aldus Simone Versteeg, pr & corporate communications manager van Dell West-Europa.

'We hebben het Center for Entrepreneurs opgericht met als doel te zorgen dat start-ups met een focus op technologie de markt sneller en succesvoller kunnen benaderen. De drie hoofdpilaren van het programma zijn de Dell Founders Club, het Dell Innovators Credit Fund en de Start-up in Residence-competitie. Bovendien gaat Dell start-ups met een raad van deskundigen ondersteunen, de Dell Advisory Council, en met een eigen Entrepreneur in Residence, Ingrid Vanderveldt. Om alle activiteiten te bundelen, alle geïnteresseerden van actuele informatie te voorzien en een community op te bouwen rond het Center for Entrepreuners heeft Dell de microsite dell.nl/entrepreneurs opgericht.'

Fortune 50

De Dell Founders Club is een groep van Nederlandse ondernemers, die technologie als cruciaal onderdeel van hun zakelijke activiteiten beschouwen en urgent behoefte aan ict hebben om snel te kunnen groeien. Leden van de club kunnen onder meer netwerken en deelnemen aan exclusieve evenementen. Ze ontvangen ondersteuning door een team van Dell. 'Door exclusief toegang te krijgen tot het netwerk en de middelen van een Fortune 50-bedrijf kunnen ondernemers hun organisatie sneller klaarstomen voor de markt en effectiever groeien', aldus Dell.

Het Dell Innovators Credit Fund is een financieringsprogramma van in totaal honderddertig miljoen dollar wereldwijd. Het fonds voorziet ondernemers van financiering. Dat moet hen helpen om kosten te spreiden, middelen vrij te maken voor innovatie, banen te scheppen en een marktintroductie te versnellen. Dell: 'Het doel is om ondernemers in een kritische fase van hun bedrijf complete en schaalbare technologieoplossingen in handen te geven. Ondernemers die niet in aanmerking komen voor de Dell Innovators Credit Fund kunnen profiteren van een breed aanbod voor financiering en leasing door Dell Financial Services (DFS).

Adviesraad

De Dell Center for Entrepreneurs-microsite biedt ondernemers de kans om lid te worden van de officiële Center for Entrepreneurs-community. Leden van de community ontvangen toegang tot Dell’s vip-voordelen, waaronder exclusieve kortingen, persoonlijke ondersteuning en de kans om te netwerken met andere snel groeiende bedrijven.

In het kader van zijn Center for Entrepreneurs bouwt Dell een Advisory Council op. Die raad van deskundigen bestaat uit ervaren ondernemers en specialisten van Dell, die regelmatig samenkomen voor een rechtstreekse dialoog tussen Dell en Nederlandse ondernemers uit de community. De Advisory Council gaat een forum bieden voor activiteiten die jonge ondernemers helpen met het oplossen van actuele uitdagingen en problemen. Bovendien organiseert de Council regelmatig netwerkevenementen en bijscholing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-24T17:07:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.