Bull schrapt functie CEO Nederland

Bull De Cuserstraat Amsterdam

De Franse ict-dienstverlener Bull schrapt de functie van directeur Nederland. Ceo van de Nederlandse organisatie, Dick Fens (55), verlaat per 1 juli 2014 het bedrijf en wordt niet vervangen. De dienstverlener gooide begin 2014 de bedrijfsstructuur om. Daarbij is de Nederlandse organisatie onder de landenregio Noord-Europa geschoven. Die groep wordt geleid door Edgar Snoijink. Die oud-Bull-gediende was in het verleden ook verantwoordelijk voor Bull Nederland.

Fens is sinds 2006 verantwoordelijk voor Bull Nederland. In 2010 kwam daar de verantwoordelijkheid voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland bij. Daarvoor werkte hij als operationeel directeur binnen het Franse managementteam (coo international operations). In die rol was hij verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten.

Fens oriënteert zich op een nieuwe functie binnen de ict-dienstverlening: 'Ik had graag geanticipeerd in de nieuwe organisatie, maar die wordt in de nieuwe situatie vooral vanuit Frankrijk aangestuurd.'

Volgens de vertrekkend ceo is Bull Nederland de afgelopen acht jaar weer op de kaart gezet. 'We hebben de organisatie op de kaart gezet op het gebied van managed services en infrastructuur. We zijn de enige overgebleven Europese leverancier van high performance computing systemen en hebben bijgedragen aan de supercomputer van het KNMI en de nationale Nederlandse supercomputer. Bovendien zijn we in 2013 genomineerd voor een Computable award voor hardwareleverancier van het jaar en in 2014 voor ict-infrastructuurleverancier van het jaar.'

Nieuwe organisatie

Bull Nederland telt ongeveer honderd medewerkers en is onderdeel van Bull Noord-Europa. De wereldwijde organisatie is begin 2014 opgedeeld in vijf clusters: Frankrijk, Zuid-Europa, Noord-Europa, Amerika en Afrika/Azië. Door de clustering wil de ict-dienstverlener afdwingen dat landen in een regio beter met elkaar samenwerken en efficiencyvoordelen bereiken. De landenorganisaties waren voor de herijking vooral autonoom georganiseerd.

In 2017 moet de winst 10 procent van de omzet bedragen. Een strategisch plan met de naam One Bull 2014-2017 moet er voor zorgen dat het rendement van het bedrijf wordt verhoogd. De wereldwijde organisatie die zo'n 1,3 miljard euro per jaar omzet, telt 9300 medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Fens heeft zeker veel bij Bull teweeggebracht.
Fijn dat het bedrijf verder door iemand uit het bedrijf gerund wordt. Edgar Snoijink is al bekend met de organisatie, cultuur, mensen en nog meer. Dat zal veel schelen.

De evolutie van dinosaurussen heeft geleid tot het uitsterven van vele soorten. Een enkeling echter heeft zich weten aan te passen en doet dat dan ook voortdurend. Zo overleefde Bull vele branchegenoten door voortdurend producten en diensten aan de veranderende markt aan te passen, met klinkende namen als afnemers. De lange adem en de niet aflatende wil om innoverend te zijn maakt Bull tot betrouwbare lange-termijn-partner. Zoals Reza al aangaf is Edgar Snoijink oudgediende met een zeer brede ervaring in het bedrijf, zowel nationaal als internationaal.

@Reza Sarshar

Fens is de oorzaak geweest van de groei van de afgelopen 5 jaar. De Bull Groupe heeft daarna besloten om de rol van CEO te annuleren.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-28T11:54:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.