Politie benoemt AIVD'er tot IV-directeur

Jan Jansen (57) wordt per 1 mei 2014 aangesteld als directeur informatievoorziening (IV) bij de Nationale Politie. Sinds 2011 vervulde hij de functie van directeur Informatievoorziening al op tijdelijke basis en was hij plaatsvervangend chief information officer (cio). Jansen werkte eerder als directeur Informatiemanagement bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

Sinds 1993 vervulde Jansen verschillende managementfuncties op het gebied van bedrijfsvoering en informatievoorziening bij de Belastingdienst en was hij hoofd Regiekamer Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Volgens korpschef Gerard Bouman is de aanstelling van essentieel belang voor de continuïteit van de nationale politie: ‘Informatievoorziening is de hartslagader van ons korps en vitaal voor alle processen in de bedrijfsvoering. Het slagen van een nationaal georganiseerde politie is sterk afhankelijk van structurele verbeteringen op dit terrein.'

Met deze benoeming kan de Directie Informatievoorziening de geboekte vooruitgang consequent en daadkrachtig voortzetten en trekt het korps profijt van de ruime expertise die Jansen bij de AIVD heeft opgebouwd.'

Organisatie op de schop

Het informatiebeheer binnen de Nationale Politie bevindt zich momenteel in een transitie. De dienst Informatiemanagement (IM) van de Nationale Politie wordt vanaf 2015 onderdeel van het Politie Diensten Centrum van de Nationale Politie.

De dienst was decentraal georganiseerd en wordt omgevormd tot een centraal gestuurde organisatie voor alle eenheden van de Nationale Politie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-29T10:52:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.