Sourcing houdt resultaten Ordina overeind

Dit artikel delen:
Ordina

Ict-dienstverlener Ordina noteerde in het eerste kwartaal van 2014 vlakke financiële resultaten ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet liep met slecht 0,4 procent terug naar 93,6 miljoen euro. Wel noteerde Ordina met 4,8 miljoen euro een beter resultaat dan de 2,5 miljoen euro een jaar eerder. De dienstverlener dankt zijn resultaten aan een dikke plus bij zijn divisie Sourcing. Alle overige divisies scoorden namelijk minder.

De afdeling Sourcing zag in het eerste kwartaal van 2014 zijn omzet ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder met 42,0 procent stijgen. Met een omzet van 22,9 miljoen euro is dit nu het op een na grootste onderdeel van Ordina. Met 28,7 miljoen euro is de divisie Technologie & Competenties nog steeds het grootst, maar deze omzet liep wel met 10,8 procent terug ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013. De divisie België/Luxemburg deed het met 18,0 miljoen euro omzet 2,3 procent slechter, Beheer met 12,8 miljoen euro, 7,0 procent slechter en Business Consulting & Solutions met 11,2 miljoen euro 17,0 procent slechter dan vorig jaar.

Omzet per branche

Het betreft hier de externe omzet van de verschillende divisies. Externe omzet wordt direct bij klanten van Ordina gegenereerd en is exclusief interne leveringen tussen de divisies. De divisie Technologie & Competenties levert bijvoorbeeld veel personeel aan de divisies Sourcing en Beheer. Een groei van de externe omzet bij Sourcing en/of Beheer kan daarmee (deels) ten koste gaan van de externe omzet van Technologie & Competenties en/of Business Consulting & Solutions.

Ordina richt zich op vier specifieke verticale markten. De grootste markt is de overheid. Deze noteerde als enige een mingetal. De omzet van 35,7 miljoen euro was 6,2 procent lager dan in het eerste kwartaal van 2013. De overige drie branches noteerden een plus. De omzet in de financiële dienstverlening steeg met 4,4 procent naar 26,6 miljoen euro, die in de industrie met 0,6 procent naar 25,4 miljoen euro en die in de zorg met 14,1 procent naar 5,9 miljoen euro.

Fte en nettoschuld

In het eerste kwartaal van 2014 had Ordina de beschikking over 2879 voltijdsbanen (fte). In totaal 86 fte verlieten het bedrijf en daarvoor in de plaats kwamen 47 fte terug. De daling in fte is het gevolg van het kostenbesparingsprogramma dat in 2013 is afgerond. Hierdoor bleef er als resultaat meer geld over dan in het eerste kwartaal van 2013, volgens Ordina-ceo Stépan Breedveld. Ook wist de dienstverlener in het eerste kwartaal van 2014 zijn nettoschuld terug te brengen naar 12,4 miljoen euro. In hetzelfde kwartaal vorig jaar was dit nog 20,1 miljoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-14T11:09:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.