Programmeur heeft meeste kans op ICT-baan

In de ict zijn de kansen goed voor programmeurs. Dat stelt UWV in een recent overzicht van kansrijke beroepen. Het UWV heeft een lijst opgesteld van beroepen met een krappe arbeidsmarkt. Die is samengesteld naar aanleiding van vacatures van begin 2014. Uit de analyse blijkt dat met name in specifieke technische functies momenteel weinig aanbod is van personeel. Ook bepaalde financieel specialisten en ict'ers zijn volgens de uitkeringsinstantie moeilijk te vinden.

Binnen de sectoren ict, overheid en de financiële sector wordt vooral gezocht naar developers/programmeurs voor onder andere Java, .Net en scripttalen, technical specialists, testers, webdevelopers, digital media specialists en accountmanagers op hbo-niveau. Op wetenschappelijk niveau is er vooral vraag naar developers/programmeurs, business analist (onder andere datawarehouse), project managers en securityspecialisten.

Het overzicht is tot stand gekomen op basis van beschikbaar cijfermateriaal over vacatures en werkzoekenden. Het gaat om een analyse van openbare, vaak sectorale rapporten en beschikbare prognoses van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tja, een beetje wrang. zoveel werkloze ict'ers.
Maar als je op zoek gaat naar iemand die een beetje kan coden, kom je bedrogen uit. .Net en Java allemaal geen probleem maar daarbuiten houdt het ook wel erg snel op.

Als 55+ er kom je bedrogen uit. Dan voldoe je plotsklaps aan geen enkel profiel meer door je 'overwaarde'.

Iedereen die ooit een beetje heeft gecodeerd (al is het maar in Basic of in VBA) zou als het goed is omgeschoold kunnen worden tot .Net- of Java-programmeur. Kwestie van discipline en interesse. Bij veel ict'ers ontbeert dan de interesse. Bij veel organisaties het realiteitszin.
Wij leven nu nog steeds in een vragersmarkt, dus de opdrachtgevers bepalen de toon. Ik zie vaak aanvragen voorbij komen die volgens mij het profiel is van degene die net is weggegaan (gestuurd). Zeker in de software ontwikkelwereld met honderden programmeertalen, een magnitude meer aan software frameworks en toepassingstechnieken, is het ridicuul dat je een programmeur gaat vinden die in twee druppels water lijkt op je collega.
Als opdrachtgevers nu eens een bandbreedte opgaven wat ze zoeken. Dus geen versienummers bij specifieke bibliotheken neerzetten en potentiele kandidaten de wil en interesse tonen om "het in de ogen van veel opdrachtgevers ontbrekende kennisdeel" aan te vullen, gaan we een heel eind komen met de mensen die nu langs de kant staan.

Eens met bovenstaand stuk! Er zijn enorm veel vacatures voor .Net- en Java-programmeurs. Dat merk ik zelf ook.

Ik begrijp alleen de reactie van Pascal niet...

Als je kan programmeren dan maakt de taal bar weinig uit. Want als je maar in één taal kan programmeren dan kan je niet écht programmeren.

Tijd voor een herhaling van het PION programma van weleer. Dat heeft vele, goede programmeurs opgeleverd, heel anders dan het Y2k scenario.

Wonderlijk overigens dat er mensen uit India een werkvergunning krijgen om hier in Nederland te werken. Zo goed zijn ze niet dat mensen met die eigenschappen niet in Europa te vinden zouden zijn. Integendeel. Betere mensen zitten nu thuis. Zelfs 'managers' uit India komen onshore. Wie is verantwoordelijk voor die werkvergunning? Er behoort er niet 1 te worden afgegeven, maar ze blijven binnenstromen...

@Cobol Crox

De verschillende belangengroepen van de grote ict-bedrijven zijn er verantwoordelijk voor. Die houden elk jaar campagnes om het publiek ervan te overtuigen dat er een groot tekort aan it'es aan komt en dat daarom snel geïnvesteerd moet worden in kenniswerkers van buiten. Die, uiteraard, erg goedkoop zijn (lees: leuke marge voor de grote jongens) omdat ze geen belasting betalen.

Ik zou zeggen, mail eens naar Nederland ICT en vraag ze om uitleg.

Ik ben beschikbaar maar helaas zijn mensen met een beperking niet welkom en niet gewenst. Ook geen testers zoals ik.

2 simpele constateringen:

1. UWV ondersteunt niet bij omscholing naar programmeur

2. het 'Krapte-overzicht' stelt zowel voor huidig als voor middellange termijn een krapte aan ICT-projectmanagers op wetenschappelijk niveau (whatever that may be) voor ICT, Overheid en Financiële sector.
Dat is hooguit het geval voor hoog-technische projectmanagement-rollen. Dat wordt pas iets verderop in het overzicht aangegeven.
Je kunt met het overzicht dus alles voorspellen en uitleggen, waardoor de waarde gering is en het weinig toevoegt aan wat we al wisten.

@Atilla Vigh, zo is het maar net !

@Jouk Pols, Er zitten nogal wat ICTers zonder baan, en er is een tekort aan programeurs.
1 + 1 = 10 zou je denken, maar niets van dat alles.
Er is een vrij grote vraag naar dotNet en java kloppers, Atilla geeft al aan dat die best te vinden zijn als je maar een beetje realiteitszin hebt.
Maar ben je op zoek naar lui die wat anders dan dotNet of Java op een fatsoenlijke manier kunnen coden... of nog hoger gegrepen je bent op zoek naar lui die zonder Visual Studio of Eclypse nog iets kunnen produceren, dan blijkt ineens dat de vijver wel heel erg droog staat !

[Begin rant]
Ik heb de laatste 2 maanden meer dan tien sollicitanten gehad voor een baan als ontwikkelaar. Iemand die code kan schrijven is zo te vinden, een goede ontwikkelaar is echter een stuk moeilijker.

Door een programmeur te vragen en wat requirements op te stellen (taal / tools / methodieken) richt men zich vooral op het "Wat" en niet op het "Hoe" en het "Waarom".

Mensen worden niet afgewezen op hun technische kennis, die is vaak wel voorhanden, maar cultuur wordt extreem onderschat. Een grote organisatie zoekt wellicht een programmeur in een groter team, maar een kleinere organisatie zoekt iemand die niet alleen kan coderen (programmeren) maar ook gebruikers kan uitvragen, of terugvragen stelt, of meedenkt.

NL is een land dat in de regel niet goed is in het vooraf volledig opstellen van correcte specificaties. Daarom slaat Agile hier ook zo aan. Het past bij onze cultuur van proberen en doen en iteratief verbeteren terwijl een programmeur daar niet bij gedijt. Die wel specs of het liefst in zijn eigen wereldje opereren. Vandaar dat het uitbesteden van programmeer werk vaak dramatisch verloopt.

Het probleem van een programmeur versus een (agile) ontwikkelaar is dat "de business" zich totaal niet interesseert voor techniek een een programmeur hier dus hopeloos vastloopt.

Waar ik ook van schrik is de werkelijke kennis en ervaring zelf van ontwikkelaars die meer certificaten dan werkjaren achter de rug hebben. Dan geef je ze een echt probleem als test opdracht voor de solicitatie die ze vervolgens TECHNISCH correct invullen, maar die in de praktijk niet werkt door slechte performance, of dan maken ze een Datamodel aan met een business tussenlaag en ORM model met allemaal code terwijl de beste oplossing is om deze logica in de database uit te voeren.

Sowieso merk ik dat programmeurs helemaal kikken om modellen en bibliotheken en de database maar als een bit-storage zien. Dit is vaak echter niet goed werkbaar en realitisch (maar debugged wel makkelijker).

Kortom, theorie en praktijk bijten elkaar vaak.

@Pascal : Waar doel je op? Welke talen spreekt men dan niet? Of verwar je dit met cron jobs voor Linux ;-) Oudere werknemers (40+) hebben vaak geen clue van Node.js , webservices, javascript terwijl dit wel de taal is die hard nodig is voor goede front-ends te bouwen.

[Einde rant]Vraag me af of het zo is dat als je de ene taal kent dat je dan ook de andere kent omdat een taal gebonden is aan een omgeving. Ook al is de neiging om te zeggen dat het een pot nat is: allemaal if-then-else maar dan even anders. Voor het programmeren in bijvoorbeeld .NET zal je toch iets moeten weten van hoe een Windows omgeving eruit ziet onder de motorkap. Nu is mijn ervaring dat in de regel niet de taal het probleem is maar wel om een bestaaand systeem te begrijpen en wat er al bestaat aan code. Dat kan op vele manieren en dan is de taal nog het minste probleem. Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor programmeertalen maar voor al die tools en systemen met al die afkortingen. Dat maakt solliciteren soms ook lastig, meestal een enorme lijst van afkortingen en tien tegen 1 dat je een gedeelte niet kent. Het argument, ach dat google je er wel bij maakt geen indruk. Maar dat is wel de praktijk en veel lijkt op elkaar als je al veel systemen en software gezien hebt.

Maar is iemand alleen programmeur? Ik denk bij programmeren ook meteen aan analyse en ontwerp en zijn die wat mij betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden.

@Henri Heel vervelend als er geen helder specs zijn maar inderdaad de trend is om van sprintje naar sprintje een homp software opleveren. Als het maar werkt schijnt het.

Maar ik moet zeggen als programmeur die wat in het beheer is ingerold vind ik dat laatste op een bepaalde manier aangenamer. Toch programmeerwerk op zijn tijd en de software moeten induiken maar zonder de last van een IT-project met het gescrum en op zijn agiles. Vind het wat diverser.

Daarom moet je ook afvragen, zou je nog programmeur willen zijn in een organisatie? Het is het moeilijkste IT werk, het heeft geen aanzien in de ICT wereld en het zijn niet de best betaalde banen. Dus misschien is het verstandiger om je ict consultant of nog beter senior ict consultant te noemen en gezellig mee te babbelen.

If books can broaden your mind, imagine what the web can do for you...

Klassiek HIO opgeleid (voor OO en web). Al lange tijd niet meer met de handen aan de knoppen voor de boterham. Wel altijd geïnteresseerd gebleven in nieuwe paradigma's.

Na een tijd zelfgenoegzaam hem idee te hebben gehad dat ik het allemaal op IT vlak had gezien, uiteindelijk via MOOC's (edx.org, coursera.org, futurelearn.com) in de avonduren voor de lol en de leerervaring weer aan het programmeren geslagen. Van het enthousiasme van Harvard’s CS50, naar een training entrepreneurship 101 van MIT. En ja binnenkort mijn 1e app online.

Heerlijk om weer te ervaren waarom ik voor ICT heb gekozen, het is een magnifiek vak met een weelde van mogelijkheden.

Nee ik verwacht niet dat ik voor de boterham ga programmeren. Wel hoop in mijn omgeving mensen weer te motiveren en bewust te maken van het enorme potentieel dat ICT (vooral als enabler) voor je kan en zal gaan bieden.

Marc,

Ben het helemaal met je eens. MOOC's zijn geweldig inspirerend en de kwaliteit verbaasd me in positieve zin (vooral coursera, maar Khanacadamey heeft ook veel interessant materiaal)

En (software) ontwikkelen is geweldig. De sensatie die je elke keer weer voelt als het werkt zoals je het in je hoofd had.

@Henri
Ja leuk. Voor een baas moeten werken die altijd de wijsheid in pacht pleit te hebben.

Misschien is het verstandig om ook eens in die spiegel te kijken en je te beseffen dat je niet van die idioot hoge eisen moet stellen en de mensen de kans moet geven om in hun baan te groeien.
Want och stel je eens voor dat je die nieuwe in moet gaan werken. Dat kost toch veel teveel geld?
Maar ondertussen wel halve jaarsalarissen aan recruiters betalen?
En vergeten we ook niet dat die nieuwe werknemer het ook naar de zin moet hebben want als je een goed CV hebt dan zit je zo weer ergens anders. Al was het maar om een loonsverhoging te regelen.

@Henri

Ik herken wat je zegt, maar wat je zoekt is in mijn optiek een software architect of iets wat er dicht tegen aan schurkt. Zelf een verleden in de ict-Infrastructuur, maar ik ken maar weinig mensen die een complete ict-Infrastructuur in voldoende detail kunnen ontwerpen (dus servers, storage en networking). En dan bedoel ik niet alleen een high-level plaatje met wat servers, wat netwerk componenten en storage. Maar ook de aspect architecturen als beheer, security, disaster & recovery.

In de software ontwikkeling zie als drie deling de presentatie laag, (business) logica en gegevens model. En hoe je dat technisch inricht, bijvoorbeel met een queueing mechanisme (dus E-bus) of tier model zijn software architectuur vragen. Het is prettig als je een programmeur/ontwikkelaar vind die dat snapt is mooi, maar daar zul je er geen honderden van vinden. Net zo goed dat een SAN specialist (die dus alles weet van snijverliezen en LUNs en Broccade switches) heel diepe kennis heeft van storage geen Infrastructur Architect is. Dat hij wel wat weet van servers en networking is logisch. Een .NET of Java ontwikkelaar moet wel weten wat Eclipse is of een ander IDE, het is natuurlijk wel prettig dat hij begrijpt wat een RDBMS is, maar het hoeft voor mij geen Oracle DBA te zijn.

Dus de vraag is: wat zoek je, een ontwikkelaar of een architect. Of iemand die niet bestaat. En die paar die dat wel kunnen kan je vermoedelijk op een hand tellen en kosten de hoofdprijs. Dat bedoel ik met irrealistische verwachtingen hebben van het kennis en denkniveau hebben. Ik denk dat je in een gemiddeld scrumteam 1 a 2 architecten nodig hebt, en voor de rest ontwikkelaars en programmeurs. Iemand moet de grote lijn in de gaten kunnen houden en de integratie aspecten bewaken en je hebt mensen die de diepte in duiken en in het team alles delen.

@Louis
Als je er niet zeker van bent dat eigenlijk elke programmeertaal hetzelfde is moet je wellicht de boeken van Dijkstra nog maar eens (na)lezen.
En dat Windows een geval apart is heeft er gewoon mee te maken dat Microsoft er alles aan doet om hun vendor lock-ins willen verdedigen. Dus zul je daar in moeten verdiepen wat nou ook weer niet bepaald rocket science is.

@Henri
Jouw laatste alinea van jouw rant komt nogal denigrerend over. Sta je hier nog steeds achter of ben je met het met me eens dat het ietwat overtrokken is.
Als ITer is het gewoon zaak om qua ontwikkelingen bij te blijven. Maar als dat niet gepaard gaat met een natuurlijke nieuwsgierigheid dan kan je je afvragen of je de passie er (nog) voor hebt. Heb je dat niet meer dan kan je als 40+ altijd nog manager worden.

Peter,

Een reactie wordt vaak geschreven in een moment waarop het onderwerp je frustreert. In dit geval was dat niet anders en dank voor je reactie waarin inderdaad wijsheid in zit. Tussen 2005 en 2009 had ik een software bedrijf en hadden we een sollicitant waar ik geen geloof in had, maar mijn twee compagnons wel. Ik zag onzekerheid, een negen tot vijf mentaliteit en een RSI risico. Ik kon niet verder naast de waarheid zitten, want na een half jaar was hij zijn gewicht in goud waard. De andere kant van het verhaal is de negen andere kandidaten die wel een kans kregen maar waar het totaal anders liep. Hoge recruitment fee, maanden investeren om in te werken en er dan achter komen dat iemand gewoon contraproductief is en dan zijn de rapen gaar. Want je verliest veel tijd en geld en moet ineens weer investeren om de code delen die niet niet reviewed zjn aan te passen omdat er allemaal lijken tussen verstopt zitten.

Johan, je hebt gelijk, je kan het inderdaad als denigrerend lezen en mijn reactie is ietwat overtrokken of gepolariseerd. Waar ik moeite mee heb is dat er veel mensen klagen dat ze geen kans krijgen terwijl ik aan de ene kant allemaal kansen zie, met alles kennis die gratis aangeboden wordt heb je bijna geen excuus om niet in jezelf te investeren. Als je gewoonweg de capaciteit niet hebt om te omscholen dan is dit inderdaad zuur, maar als je al jaren werkt in de IT kan ik me dat nauwelijks voorstellen. Laatst zag ik een huwelijk op de klippen lopen waar er achteraf veel bitterheid bij kwam kijken, maar als je al jaren niet werkelijk doorvraagd wat er bij een ander speelt moet je ook niet raar opkijken als diegene ineens vreemd gaat. Als je 20 jaar in dienst bent bij een bedrijf moet je je ook wel eens afvragen wat er gebeurd als het slecht gaat met het bedrijf en je ontslagen word. Veel ZZP-ers zijn ook niet met hun pensioen bezig (buiten de groep die er wel bezig mee zou willen zijn, maar gewoon niet succesvol is), als die aan het eind van hun carriere gaan klagen dat niemand voor ze klaar staat heb ik daar wel begrip, maar weinig medelijden mee.

Atilla: Ook dank voor jouw wijsheid en er zit ook veel in wat je schrijft. Misschien wil ik teveel. Ik werk in veel omgevingen waarin de snelheid van verandering/groei of krimp erg groot is, daar zijn de ontwikkelaars dus helden. Zeker in een tijd van cloud computing verwacht ik van ontwikkelaars juist wel dat ze storage, queues, webservices, VM's en dergelijke begrijpen. Het sec programmeren verdwijnt bij grote bedrijven vooral naar het buitenland, dus als je alleen kan programmeren op basis van specificaties dan zit je in de gevarenzone. Daarnaast zie je vaak dat mensen die goede programmeer skills hebben op basis van specificaties, vaak geen oog hebben voor de inhoudelijke business en daarin zit denk ik de kern van mijn betoog. Een organisatie kan succesvol zijn als deze zeer strak georganiseerd is (Amerikaanse stijl), of als de mensen de energie allemaal in dezelfde richting weten te steken.

Dus misschien zoek ik naar mensen die zeldzaam zijn, het alternatief is een strakke organisatie met hoge mate van volwassenheid, maar die zijn weer zeldzaam in combinatie met een hoge business agility.

Ben wat lang van stof, maar door de reacties krijg ik ook weer een realistischer beeld.

@Henri dat wij in een totaal verschillende wereld leven was ons beiden reeds bekend ;)

Ik leef inderdaad in een wereld waarin techniek, kennis van zaken en inovativiteit voorop staan en waarin Scrum gewauwel, en Design Paterns geen discussie vormen maar meer tot gevoel voor de toegepaste techniek vormen.
Het stoort mij gewoon mateloos dat al die dotnet avonturiers volkomen hulpeloos zijn zodra ze niet meer op F5 kunnen rammen of zelf eens een library bij elkaar moeten klikken... basale kennis ontbreekt maar al te vaak.

Om op je vraag in te gaan, ik geef toe mijn lijstje van talen waar ik mij mee bezig houd is niet wat je in kantoorautomatisering verwacht.
Tegewoordig weer veel C, C++ PERL aan mijn kant, maar ik heb in mijn carierre wel ervaring met een ellelange lijst aan talen evenals besturings systemen (en echt niet aleen maar UNOX) gehad.


Ik deel overigens niet de mening dat als je 'een taal' kent de andere talen ook kent.
Dat geld slechts zolang toepassingsgebied en syntax enigzinds gelijk is.
OOP coden vereist nu eenmaal een andere gedachtegang als Functioneel coden en een Interactieve website heeft nu eenmaal een andere aanpak nodig dan SignalProcessor

Het hele punt is, dat het allemaal niet zo vreselijk moeilijk is maar dat steeds weer gekozen wordt voor de lowest common dominator, en dat noemen we dan talent.

Ondertussen nog steeds geen bovengemiddelde programmeurs gevonden.

Wat ik niet begrijp is dat ik telkens dit soort berichten lees in de media, maar dat het internet vol staat met vacatures waarin wordt gezocht naar een Senior ontwikkelaar voor een maandsalaris tussen de 2000 en 3000 euro. Ook vind ik het tenenkrommend als er weer eens wordt gesproken over het opentrekken van een “blik ontwikkelaars. Er is totaal geen respect en begrip voor het vak van programmeur. Als je kijkt naar de verhouding Skills versus Beloning dan kom je als software ontwikkelaar er verreweg het meest bekaaid vanaf.

@Johan Wat ik eigenlijk bedoelde, je hebt det taal maar ook waar je tegenaan ontwikkelt. Of je nu met Javascript voor een web browsers ontwikkelt, met .Net voor Windows, Java voor de JVM of C voor Unix: de talen lijken veel op elkaar maar je zal ook die omgevingen moeten kennen. Dus ga je over dan zul je je aanloop nodig hebben maar dat geldt nog het meest voor het vatten van de bestaande software.

@Henri Vreemde redenatie over programmeren en specificaties. Je zal toch als programmeur moeten weten wat je moet maken, noem het specificaties. Kennis van domein waar je voor programmeert zeker wenselijk en noodzakelijk maar als ik dan begrijp dat in het buitenland ontwikkelen de trend is, dan snap ik daar heel weinig van. Die mensen zul je zeker moeten laten weten wat de specs zijn en die moeten ondubbelzinnig zijn want ik verwacht niet dat in een land hier ver vandaan wel die domeinkennis aanwezig is. Ik zie programmeren dan ook niet als een alleenstaande activiteit daar hoort ook analyse en ontwerp bij. Maar of dat in de praktijk ook zo is? Als ik het zo lees dan denk ik bijna de progammeur is domoor die niets weet en niet kan denken en alleen code mag kloppen. Daar past het zo goedkoop mogelijk ontwikkelen in het buitenland wel in. Maar is dat laatste inmiddels niet op zijn retour? Ik zie het vak van ontwikkelaar nog niet op zijn retour.

@Atilla, @Henri, @Pascal Lastig te vinden de ICT mensen maar nog lastiger te beoordelen en mensen hebben tijd nodig om zich erin te werken. Je zal ze niet vinden de mensen die in ene inzetbaar zijn en alles weten. Want dat is ook ict, er is meer dat je niet weet dan dat je wel weet. Je kan alleen maar hopen op gevoel voor de bal.

@Piet De beloning is misschien een punt al denk ik dat er respectabel verdiend wordt. Pijnlijker vind ik dat technisch uitvoerend personeel zelden betrokken worden bij het beslissen over en het bedenken van nieuwe ontwikkelingen. Ik denk dat het niet vaak gebeurt dat er aan technische mensen gevraagd wordt, wat vind jij er nou van? Er wordt wel eens gesproken van de business vs ict maar ik denk dat er binnen die ict ook een scheiding is. Beslissers en bedenkers uit de meer bedrijfskundige ict hoek vs technisch uitvoerende ict'ers. Ik hoop dat er bij de verhoren bij de ICT commissie ook nog een keer uitvoerende techneut van de onderzochte projecten aan bod komt. Serieus nemen van uitvoerend personeel blijkt niet als je hoort spreken over een blik ontwikkelaars of nog erger handjes. Dat is een denigrerende houding zonder verstand van zaken.

Heel goede discussie heren, daarom hoop ik ook dat we naar een vraag-en-aanbod markt waarin in bandbreedtes wordt gematched. Waarin er er in de lacunes van de aanvraag, direct een op maat gemaakte training/bijscholing wordt aangeboden, zodat de totale prijs van de inhuur/aanname voor de opdrachtgever bekend is.
Dit stuurt zowel de aanbeider als de vraagkant in daadwerkelijke matchingsvoorstellen. Het zou leuk zijn als alle "echte" vacatures (dus niet de vele hagel excertities van organisaties) in een database zouden zitten. Als we dat ook doen voor alle (individuele) aanbieders, komen misschien er heel verrassende resultaten uit.
Nu lees ik vaak dat we een tekort van dit hebben en dan weer van dat. En dat op maandbasis. Ik geloof daar geen hout van. Ons vakgebied is te breed en interessant om op deze manier verloren te laten gaan. Er is voor die formele kleine 13.000 werkloze ICT-ers volgens mij voldoende employ, alleen de vragers en aanbieders moeten efficienter elkaar kunnen en veel belangrijker willen vinden.

NL heeft wat programmeren betreft een eer hoog te houden. De tweede plek op de lijst van invloedrijkste computerwetenschappers volgens Pantheon ( pantheon.media.mit.edu/rankings/people/all/COMPUTER%20SCIENTIST/-3000/1950/25 ) is vooralsnog in handen van de Nederlander Edsger Dijkstra. Hij werd wereldberoemd met zijn ideeën over gestructureerd programmeren, die in de meeste programmeertalen navolging vinden. In 1972 won Dijkstra de Turing Award, een prestigieuze prijs in de informaticawereld. De orginele dictaten van Edsger Dijkstra zijn nog te downloaden van alexandria.tue.nl/extra1/dictaten/wiski/732177.pdf Hierin is te zien dat goed programmeren een wiskundige bezigheid is.

@Atilla, volgens mij sla jij de spijker op z'n kop met de opmerking dat de vragers en aanbieders efficiënter elkaar moeten kunnen vinden.
In ons beroep hebben we zeer veel met recruiters te maken, die naar mijn mening slecht het rijtje met wensen kunnen aanvinken als ze een sollicitatie op een vacature krijgen, terwijl er geen rekening mee wordt gehouden hoe snel een sollicitant de niet aanwezige kennis kan leren.
In een van de reacties kwam ik echter ook al tegen dat de werkgever niet naast de fee die hij betaald aan de recruiter ook nog eens de kosten voor zijn rekening wil nemen als een nieuwe werknemer niet direct volledig inzetbaar is.
Lastig inderdaad, daarom probeer ik maar te zoeken op de sites van bedrijven zelf, in de hoop daardoor de recruiters-fee voor de werkgever uit te sparen en het zo mogelijk maken mijn opleiding/inwerkperiode te bekostigen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-15T10:18:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.