KPN en bonden eens over CAO en pensioen

KPN heeft met de vakbonden een principe-akkoord bereikt over een nieuwe cao voor ruim 14.000 werknemers in Nederland. Er zijn ook afspraken gemaakt over een nieuwe pensioenregeling. KPN stort eenmalig 200 miljoen euro in KPN’s hoofdpensioenfonds, waarbij het merendeel van de KPN-werknemers in Nederland is aangesloten. In het cao-akkoord is een salarisverhoging van 1,7 procent vastgelegd en een eenmalige uitkering van 290 euro bruto per medewerker.

Met de eenmalige betaling koopt het bedrijf de verplichting af incidenteel geld bij te moeten storten, wanneer de dekkingsgraad te laag is. De werknemers gaan voortaan een vaste premie betalen.

In het cao-akkoord is een salarisverhoging van 1,7 procent vastgelegd en een eenmalige uitkering van 290 euro bruto per medewerker. De leden van de vakbonden moeten het cao-akkoord en de pensioenafspraken nog goedkeuren.

KPN verwacht dat uiterlijk 1 juli 2014 een definitief akkoord is bereikt en dat op 31 december 2014 de bestaande pensioenregeling (op basis van vaste toezeggingen) is afgewikkeld.

De nieuwe CAO voor 2014 moet met terugwerkende kracht op 1 april 2014 in werking treden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-22T16:10:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.