Commissie gaat informatica-examen vernieuwen

Een vernieuwingscommissie informatica gaat het examenprogramma informatica herzien. Voor de zomer moet de formatie compleet zijn, zodat de commissie in september zijn eerste zitting kan hebben. In september 2015 zal het conceptexamenprogramma worden voorgelegd aan een aantal deskundigen. In november 2015 overhandigt de commissie het definitieve advies over het nieuwe examenprogramma aan de staatssecretaris van onderwijs.

Eind april heeft het ministerie van OCW het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling SLO opdracht gegeven een vernieuwingscommissie voor het vak informatica (havo-vwo) te formeren. Beoogd voorzitter van de vernieuwingscommissie is prof. dr. Erik Barendsen (Radboud Universiteit, Open Universiteit). Secretaris van de commissie is dr. Jos Tolboom (SLO). De commissie wordt volgens de Leidraad vakontwikkeling, een procedure die is afgesproken tussen het ministerie van OCW, het College voor Examens en SLO, de komende maand verder ingericht.

Met het besluit een vakvernieuwingscommissie informatica in te stellen neemt het ministerie de adviezen uit het adviesrapport ‘Informatica in de bovenbouw havo/vwo: naar een aantrekkelijk en actueel onderwijs in informatica’ grotendeels over. De noodzaak meer onderscheid te maken tussen informatica in havo en vwo wordt door het ministerie onderschreven, met de kanttekening dat scholen waar maar weinig leerlingen informatica kiezen hierdoor niet al te zeer in de problemen moeten worden gebracht. Het ministerie stemt in met het advies om informatica alleen door middel van een schoolexamen af te sluiten. Een centraal examen informatica is niet aan de orde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-06T17:03:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.