Huawei stuurt 15 top-studenten naar China

Ict-leverancier Huawei stuurt vijftien excellente studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) naar China. De studenten gaan daarheen voor een kennismaking met het bedrijf, de ict-sector en de Chinese cultuur. De reis is onderdeel van het Huawei-talentprogramma Telecom Seeds for the Future. Dat is maandag 16 juni 2014 afgetrapt in aanwezigheid van vertegenwoordigers van het ministerie van Onderwijs, de Chinese ambassade en de gemeente Amsterdam.

Huawei wil met het programma bijdragen aan de ontwikkeling van ict-talenten voor de toekomst. De geselecteerde studenten van de studierichtingen Wetenschap & ICT en Economie & Bedrijfskunde doorliepen de afgelopen weken een zware selectieprocedure. Op basis van hun cv, cijferlijst, motivatiebrief en een korte introductievideo werden uiteindelijk vijftien studenten geselecteerd. Zij reizen in de zomer van 2014 naar China. Daar maken de studenten onder meer kennis met de bedrijfscultuur van Huawei en volgen zij een door de UvA georganiseerde workshop in Chinese cultuur. Ook volgen de studenten een cursus aan de Beijing University of Language and Culture. Daar leren ze de basis van de Chinese taal kennen en maken ze ook kennis met de Chinese cultuur. Ook doen de studenten een week lang praktijkervaring en nieuwe technische kennis op bij het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen.

Na afronding van een ict-opdracht ontvangen de studenten een certificaat van het ict-bedrijf en studiepunten van de UvA. Voordat de studenten naar China vertrekken, organiseert het ict-bedrijf nog een voorbereidingsdag in het Huawei Exhibition Center in Amstelveen.

Globalisering arbeidsmarkt

Wang Dexian, ceo van Huawei Nederland, licht het initiatief toe: ‘Het werven van getalenteerde mensen met ict-kennis is cruciaal voor innovatie en groei van de ict-industrie. Als vooraanstaand land in ict-technologie mag Nederland de nieuwe generatie ict-talenten niet mislopen. Onderwijs en trainingen zijn daarom cruciaal. Het Telecom Seeds for the Future-programma voorziet hierin en geeft studenten daarnaast de kans om de Chinese cultuur te ervaren, wat de culturele uitwisseling zal bevorderen.'

Louise Gunning-Schepers, bestuursvoorzitter van de UvA, voegt toe: ‘Door globalisering van de arbeidsmarkt groeit de vraag naar hogeropgeleiden met internationale en interculturele competenties en internationale studie- of werkervaring. Door de krachten te bundelen met Huawei krijgen onze studenten een bijzondere kans om niet alleen hun culturele horizon te verbreden, maar ook om te profiteren van de kennis en expertise van de ict-dienstverlener. Dit geeft hen zeker een voorsprong in hun loopbaan.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-17T11:27:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.