'MKB huiverig voor aannemen ICT-personeel'

Werkgevers in de Nederlandse ict-branche zijn huiverig voor het aannemen van nieuw personeel. De ondernemers maken zich zorgen over de stabiliteit van de markt en vrezen dat de behoefte naar arbeid sterk zal fluctueren. Dat blijkt uit een onderzoek naar de visie van ondernemers in de ict-branche dat is uitgevoerd in opdracht van PRO Payroll.

Aan 391 mkb-ondernemers werden verschillende meerkeuzevragen voorgelegd. Ruim 54 procent van alle ondervraagde werkgevers neemt op dit moment minder snel personeel aan omdat de stabiliteit van de markt onzeker is. Hierdoor vrezen zij dat de arbeidsbehoefte binnen de onderneming te sterk zal fluctueren (32 procent).

De meest genoemde risico’s van het aannemen van nieuw personeel zijn het onvoldoende flexibel in kunnen zetten van personeel (55 procent) en het verplicht door moeten betalen tijdens ziekte van de werknemer (34 procent).

De enquêteurs: 'De ict-bedrijven die bovengenoemde zorgen uiten, proberen de risico’s ten aanzien van personeel op verschillende manieren in te dekken. Zo maakt 36 procent van de bedrijven in de sector gebruik van een uitzendconstructie voor nieuw en flexibel personeel. Hiervan brengt 28 procent zijn personeel onder bij een payrollbedrijf en maakt 8 procent gebruik van een uitzendbureau.'

'Geen binding met organisatie'

De twee grootste voordelen van het inzetten van een dergelijke constructie zijn, volgens de ondervraagde ondernemers, het afdekken van risico’s voor wat betreft langdurige ziekte van de werknemers (40 procent) en het kunnen aanbieden van langere flexibele contracten (39 procent).

Als grootste nadeel wordt het verminderde gevoel van binding met de organisatie bij het personeel genoemd (10 procent). Van de ondervraagden geeft 7 procent aan om die reden alleen met vaste contracten te werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Oftewel een ideale tijd voor de Zelfstandige Professional! Je krijgt ICT kennis in huis op die momenten dat je het nodig hebt, tegen een zeer aantrekkelijk tarief.
Ik zou zeggen: 'Geen probleem, volop kansen'!

Een soort Werkspot voor ICT érs. Dan wordt er net zo lekker gerommeld als in de Bouw. Geloof me, het moet uit de lengte of de breedte komen.

'De ondernemers maken zich zorgen over de stabiliteit van de markt. Ze zouden zich (ook) zorgen moeten maken over de stabiliteit van hun ICT voorzieningen.
Het is wel een hoop zorgen bij elkaar.

Komt me bekend voor, en dan maar uitzoeken waar de storing zit, zit het in de in elkaar gekunstelde server, of de kabels, of de connectors.. Of de aangelegde netwerk bekabeling die in elkaar geknutseld is, en vol met storingen.. Leuke uitdagingen. Meld dit uit ervaring, soms bij kleine bedrijven, soms bij multinationals..

Hoe verhoudt dit verhaal zich met die andere verhalen over talent vinden en binden?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-03T09:33:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.