Microsoft voegt ICT-beurzen samen

Microsoft voegt een aantal grote zakelijke ict-evenementen samen tot één bijeenkomst. De beurzen Teched, Management Summit en afzonderlijke conferenties voor Exchange, Sharepoint, Lync en Project worden in 2015 samengevoegd tot één beurs. Dat maakt het bedrijf bekend via een blogpost.

Microsoft stelt dat bij de nieuwe conferentie alle zakelijke ict-oplossingen samenkomen, van server en productiviteit-tools tot Office, bedrijfssoftware, ict-beheer en ontwikkel-tools. Het nieuwe evenement vindt plaats in de maand mei van het jaar 2015. Het wordt gehouden in de Amerikaanse stad Chicago. Op de agenda staan sessies over de zakelijke toepassing van Sync, Microsoft Azure, Microsoft Exchange, Office 365, Project, Sharepoint, SQL Server, System Center, Visio, Visual Studio, Windows, Windows Intune en Windows Server.

Volgens Microsoft grijpt het productaanbod steeds meer in elkaar en is er daarom voor gekozen om de beurzen samen te voegen. Het evenement moet bezoekers meer duidelijkheid bieden over productontwikkeling en de roadmap van de leverancier en rechtstreeks in contact brengen met leidinggevenden en ontwikkelaars van de ict-leverancier.

TechEd en Build

De aankondiging heeft geen gevolgen voor de opzet van Teched 2014 die tussen 28 en 31 oktober in Barcelona wordt georganiseerd. Microsoft kondigt aan dat het wel gevolgen kan hebben voor sommige evenementen die al voor 2015 gepland stonden. 

Het is niet bekend of het evenement Build ook bij de nieuwe zakelijke ict-beurs wordt gevoegd. 

Het samenvoegen van de beurzen houdt vermoedelijk verband met kostenbesparingen. 17 juli 2014 kondigde Microsoft aan dat het 18.000 banen schrapt.  


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-22T16:08:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.