Workshop voor subsidie-aanvraag ICT-scholing

Brancheorganisatie Nederland ICT organiseert een workshop over de aanvraag van subsidies voor de (om)scholing van ict-personeel. Tijdens die bijeenkomst leren deelnemende bedrijven hoe ze een beroep kunnen doen op de in totaal 4,7 miljoen euro die beschikbaar is voor ict-opleiding en -ontwikkeling van medewerkers.

Het betreft onder andere het om- en bijscholen van 2500 werknemers van ict-bedrijven, ict-afdelingen en ict-professionals. Er is ruim 4,7 miljoen euro aan middelen beschikbaar. Er zijn vijf opleidingscategorieën benoemd: Technische ict-opleidingen, projectmanagement opleidingen, sociale communicatieve opleidingen, trainingen management en leidinggeven en marketing- en commercie-opleidingen.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst op maandag 1 september 2014 informeert de brancheorganisatie de leden over de mogelijkheden om middelen uit het Sectorplan ICT (zie kader) te benutten.

Louis Spaninks, directeur CA-ICT, en Dick Visker, adviseur PNO Consultants, lichten dan ook het Sectorplan ICT toe en gaan in op het gebruik van een opleidingsportal. CA-ICT helpt, als opleidings- en ontwikkelingsfonds voor ict, ict-organisaties en organisaties met ict-functies bij subsidieaanvragen en subsidietrajecten voor opleidingen door het delen van expertise en zonodig door voorfinanciering van opleidingskosten. Daarnaast stimuleert en sponsort CA-ICT initiatieven die leiden tot meer werkgelegenheid en concrete plaatsingen van werknemers in ict-functies. 
PNO Consultants, de werkgever van Dick Visker, is een adviesbureau bij subsidies en innovaties.

Sectorplan ICT in hoofdlijnen

Banen
Het realiseren van vijfhonderd extra leer-werkbanen op mbo-niveau. Het realiseren van tweehonderd aanvullende modules, naast de reguliere opleiding op mbo- of hbo-niveau, met garantie op een arbeidscontract.

Van werk naar werk en duurzame inzetbaarheid lange termijn
Begeleiding van werk naar werk van tweehonderd werknemers binnen de ict-sector, door bemiddeling en scholing;
Loopbaanbegeleiding van driehonderd werknemers in de ict.

(Om)scholing/Duurzame inzetbaarheid lange termijn
Het stimuleren van algemene scholing van 2500 werknemers in de ict.

Innovatie
Het ontwikkelen van een scholings- en ontwikkelingsplatform voor de ict-professional. De voorbereiding van de uitvoering vindt plaats in de maanden april en mei, in juni zal de uitvoering starten. De ondertekenaars van het sectorplan zijn: Nederland ICT, CIO-Platform, VOI, CNV Dienstenbond, FNV Bondgenoten en De Unie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-04T14:30:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.