Ordina boekt kleine winst in eerste halfjaar

CEO is tevreden, medewerkers zijn minder blij

Ordina

Ict-dienstverlener Ordina heeft de financiële resultaten in het eerste halfjaar van 2014 sterk verbeterd ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Het bedrijf noteert een nettowinst van honderdduizend euro waar een jaar eerder nog een verlies van 2,4 miljoen euro in de boeken stond. De resultaten verbeterden onder meer door het in 2013 afgeronde kostenbesparingsprogramma.

De omzet bleef nagenoeg stabiel op 185,2 miljoen euro. De terugkerende operationele winst (recurring ebitda) kwam uit op 8,3 miljoen euro, tegen 3,6 miljoen euro in de eerste helft van vorig jaar. De (ebitda) winstmarge verbeterde tot 4,5 procent, van 2 procent een jaar geleden.

Ordina-ceo Stépan Breedveld licht toe: 'Bij een stabiele omzet is ons resultaat in het tweede kwartaal duidelijk gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dit komt met name door de daling van de indirecte kosten. Daarnaast zijn wij trots op de rendementsverbetering van de divisie België en Luxemburg.'

Volgens Breedveld werpt in 2013 uitgevoerde herstructureringprogramma duidelijk zijn vruchten af. Uit de cijfers blijkt ook dat de dienstverlener zijn schuldpositie heeft verbeterd. De nettoschuld bedroeg aan het einde van het afgelopen kwartaal 8 miljoen euro, tegen 18,7 miljoen euro aan het einde van het tweede kwartaal van 2013.

De dienstverlener maakte ook bekend dat Breedveld opnieuw voor vier jaar is benoemd tot ceo en voorzitter van de raad van bestuur. 

Medewerkers minder tevreden

In 2014 laat de medewerkerbetrokkenheid een lichte daling zien. Het cijfer daalde van 6,7 naar 6,4. Ordina: 'Uit onze analyse blijkt dat de reorganisatie van 2013 impact heeft gehad op onze medewerkers.' De dienstverlener zegt te blijven streven naar een score van 7.0.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-26T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.