Uitzendorganisatie gooit roer om

Randstad heeft plan voor ICT-tak rondom Yacht

Uitzendbureau Randstad gooit de structuur van de Nederlandse organisatie om. De aparte bedrijfsonderdelen Randstad NL, Tempo Team en Yacht vallen in de toekomst onder één directie. Daarnaast wordt de bedrijfsstructuur aangepast op verticale markten zoals ict, bouw en de financiële sector. De detachering en werving van alle professionals (hogeropgeleiden - red.) binnen Randstad, waaronder ict-professionals, wordt mogelijk ondergebracht bij Yacht (onderdeel van Randstad Holding NV - red.). Dat staat in plannen die Randstad 28 augustus 2014 bekend heeft gemaakt.

'Groei in detachering van professionals is een belangrijke strategische doelstelling. Door alle hogeropgeleiden onder te brengen onder de paraplu van Yacht kunnen we onze marktpositie versterken', zegt Chris Heutink, directie-lid van Randstad. De detachering en werving van hogeropgeleiden is nu nog onderverdeeld over de divisies Randstad Professionals, Tempo-Team Professionals en Yacht. Volgens de plannen die er nu liggen moeten die activiteiten halverwege 2015 zijn ondergebracht bij Yacht. Bovendien moeten halverwege 2015 de activiteiten van Randstad georganiseerd zijn rond verschillende verticale markten. Als die plannen doorgaan komt er een aparte ict-tak.

Back-office en support

Ook de back-office en supportdiensten binnen de eigen organisatie gaan op de schop. De uitzender gaat de back-office en supportcenters 'stroomlijnen'. Staf- en ondersteunende functies zoals marketing- legal-functies en banen op het hoofdkantoor die nu verdeeld zijn over de verschillende divisies worden samengevoegd in één back-office-organisatie. Een woordvoerder kan nog niet zeggen wat de gevolgen zijn voor het eigen personeel. Eind 2014 moet de samenvoeging van de backoffice- en supportafdelingen zijn afgerond.

Hoe alle plannen precies vorm gaan krijgen is volgens Randstad ook nu nog onduidelijk. 'Eerst worden de door de directie voorgestelde plannen besproken met de ondernemingsraden van Randstad, Tempo Team en Yacht. Zodra we meer details bekend kunnen maken, zullen we dat doen', meldt een woordvoerder. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wellicht de titel even aanpassen: 'Randstad gaat reorganiseren'

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-28T11:58:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.